*Nettavisen* Sport.

Tysk interesse for Solbakken

Foto: Lars Møller/SCANPIX

Ståle Solbakken kobles til den ledige trenerjobben i Köln.

09.06.09 10:54

Den tyske toppklubben står uten trener etter at Christoph Daum nylig sa opp sin kontrakt for å fortsette trenerkarrieren i tyrkiske Fenerbahce. I tyske medier har en rekke navn vært nevnt som mulige arvtakere, og den danske storavisen BT siterer nå lokalavisen Express på at FC Københavns norske trener skal ha kommet opp som et mulig alternativ.

Nyhet: Spill Lotto og Tipping på mobilen

Vil beholde trenerjuvelen
Solbakken, som denne sesongen førte FCK til både ligatriumf og cuptriumf i Danmark, er i ferd med å skape seg et navn i Europa.

Ikke overraskende er imidlertid nordmannens danske arbeidsgiver svært lite lysten på å sende suksesstreneren til tysk fotball.

Klubbformann Flemming Østergaard har da heller ikke mottatt noen forespørsel fra Köln angående Solbakken, og svarer følgende når Express konfronterer han med ryktene.

– Köln? Det er første gang jeg hører det.

Samme svar
Østergaard, som i dansk fotball går under navnet «Don Ø», har tidligere blitt kontaktet av både Celtic og Norges Fotballforbund med hensyn til Solbakkens stilling i klubben.

– De fikk samme svar som andre vil få. Han har fortsatt tre år igjen av sin nåværende kontrakt, og han er meget suksessrik. Han vil vi beholde, sier Østergaard.

FCK-sjefen avviser tvert at det kan være mulig å kjøpe Solbakken ut av hans nåværende kontrakt.

– Nei, det er det ingen sjanse for. Navnet Solbakken kan dere like godt stryke fra lista deres, lyder den klare beskjeden fra «Don Ø». (ANB)

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Annonsebilag