RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyske aviser hyller Bård Finne

Bård Finne har begynt å markere seg i tysk fotball. Arkivbilde.
Bård Finne har begynt å markere seg i tysk fotball. Arkivbilde. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Tyske medier skryter av «den lille nordmannen».

Bård Finne ble matchvinner for Köln i søndagens 1-0-seier mot 1860 München. Bergenserens scoring sørget for 1. FC Köln har et forsprant på seks poeng i 2. Bundesliga, og ligger godt an til opprykk, skriver Bergensavisen.

– Det er den beste følelsen jeg har hatt på fotballbanen da jeg sto foran fansen etter å ha scoret, sa en svært godt fornøyd 19-åring etter søndagens kamp, ifølge Kölner Express.

STERK BØRSKARAKTER
Foran 4000 bortesupportere ble Finne hyllet etter kampen.

«Das var Finnomenal» er tittelen i den tyske storavisen Bild i etterkant av seieren.

De beskriver ham som dagens mann, og forteller hvor viktig Finne var for Köln da han kom inn ved pause, etter at Köln nesten ikke skapte noe som helst før hvilen.

Kölner Express kårer Finne til banens tredje beste spiller. I spillerbørsen, der de får hjelp av leserne, får Finne 1,9 i en børs der 1 er best og 6 dårligst. Bare den andre innbytteren, Kazuki Nagaswa (1,5) og keeper Timo Horn (1,6), som nok en gang holdt buret rent, får bedre karakter. I børsen som avisens reportere gir er det disse tre som får karakteren 2, som lagets beste spillere.

Sportsdirektør Jörg Schmadtke skryter av Bård Finnes evne til å la være å gruble over forspilte sjanser. Finne hadde en fet mulighet allerede åtte minutter etter at han kom på banen, men ga blaffen i missen og fortsatte å skape farligheter. Han måtte vente til 85. minutt før han ble matchvinner.

ÅTTE KAMPER
Bård Finne ble helt i Bergen mer eller mindre over natten da han snudde hjemmekampen mot Rosenborg i 2012. Brann lå under 1-2 noen minutter før slutt, men to kjappe Finne-mål sørget for seier mot Branns erkerival, og et resultat som bidro sterkt til å at Rosenborg mistet grepet om seriemesteskapet den sesongen.

Han har scoret totalt åtte seriemål for Brann, ikke verst når vi snakker om en spiller som ble 19 år først i februar. Da det i fjor ble kjent at Finne ikke ville forlenge kontrakten med Brann, fikk han stadig færre sjanser på banen under Rune Skarsfjord, til tross for at Branns resultater tidvis var begredelige.

BildVed årsskiftet startet utenlandseventyret. Bård Finne gikk til 1. FC Köln, en av de tyske klubbene der Anders Giske hadde stor suksess på 1980- og -90-tallet.

Finne har fått en del tillit av Jörg Schmadtke siden overgangen, både som jevnlig benyttet innbytter og ved enkelte tilfeller fra start. Finne har vist tendenser til sine evner til å skape sjanser for seg selv og andre, Han hadde imidlertid ikke scoret i seriesammenheng inntil målet mot 1860 München. Totalt har han åtte kamper, en scoring og en assist i 2. Bundesliga for et lag som etter all sannsynlighet rykker opp.

«DEN LILLE NORDMANNEN»
I tysk presse omtales Finne som «den lille nordmanneen». Noen vil nok kanskje bli fornærmet på den 174 cm høye angriperens vegne, men da bør en huske på at i Köln er det å være lav fotballspiller en hedersbetegnelse.

Pierre Litbarski (168 cm) er en legende i 1. FC Köln, og spilte totalt 406 kamper i to perioder, bare avbrutt av et kort opphold i fransk fotball i 1986/87-sesongen.

Thomas Hässler (166 cm) hadde syv sesonger i klubben før han forsøkte seg i italiensk fotball. Han er blant annet kjent for at han nok var den beste spilleren i EM i Sverige i 1992, da Tyskland overraskende ble slått i finalen av Danmark.

En annen beskrivelse som blir nevnt, er i avisen RP Online, om at Finne er tidligere langrennsløper. Det er et poeng som er noe søkt, siden Finne drev med langrenn frem til han var tolv år gammel. Dog skal det nevnes at hans bror Erik Finne er en habil skiskytter.

Les flere saker i Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere