RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland fikk svenskesjokk

Foto: Johannes Eisele / AFP / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Tyskland rotet bort seieren etter å ha ledet 4-0 etter 60 minutters spill.

TYSKLAND - SVERIGE 4-4: Tyskland var på vei mot storseier, men så våknet Sverige. Fra å ligge under 0-4 kjempet svenskene seg tilbake til 4-4 på bortebane i tirsdagens VM-kvalifisering.

Den sensasjonelle opphentingen var et faktum da Rasmus Elm satte inn det svenske utligningsmålet tre minutter på overtid.

- Jeg vet ikke om det går an å forklare det. Etter 0-4 var det ingen som trodde at kampen kunne få en slik slutt som den fikk. Vi var et helt annet lag som kom ut på banen i annen omgang. Vi spilte på en helt annen måte. Jeg tror vi var for feige og hadde for mye respekt før pause, sa Zlatan Ibrahimovic ifølge NTB etter kampen.

En halvtime tidligere så Tyskland ut til å fortsette seiersmarsjen da Mesut Özil la på til 4-0. De fleste trodde da at kampen var avgjort i Berlin. Det var den på ingen måte. Med innbytter Kim Källström i servitørrollen kjempet Erik Hamréns menn seg tilbake til et meget sterkt poeng mot mektige Tyskland.

Først nikket Zlatan Ibrahimovic inn svenskenes første reduseringsmål på en lang ball fra Källström i det 62. minutt. Like etterpå var det tidligere RBK-spiller Mikael Lustig sin tur til å sette ballen bak Manuel Neuer. Også denne gangen etter en pasning av nevnte Källström.

Tyskland var tydelig rystet, mens bortelaget fikk tro på at det umulige faktisk var mulig. I det 76. minutt sørget Johan Elmander for svenskenes tredje mål for kvelden.

Med to mål av Miroslav Klose ledet vertene 2-0 etter et kvarter. Seks minutter før pause la Per Mertesacker på til 3-0 etter et tungt tysk press.

Østerrike slo Kasakhstan 4-0 på hjemmebane, mens Irland kunne reise hjem med 4-1 fra Færæyene.

Fortsatt topper Tyskland gruppe C med tre poeng foran toer Sverige. Irene følger ett poeng bak svenskene på tredjeplass.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere