RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tyskland kjørte over Portugal

TRE MÅL: Thomas Müller scoret tre ganger mot Portugal og er for øyeblikket VMs toppscorer.
TRE MÅL: Thomas Müller scoret tre ganger mot Portugal og er for øyeblikket VMs toppscorer. Foto: Dimitar Dilkoff (Afp)
Sist oppdatert:
Thomas Müller er nå VMs toppscorer.

TYSKLAND - PORTUGAL 4-0:

Tyskland fikk en kanonstart på VM da Portugal ble feid av banen med 4-0 i Salvador mandag ettermiddag.

Portugiserne kom aldri skikkelig i gang, og jobben ble ikke enklere da Pepe fikk se det røde kortet etter 37 minutter, på stillingen 2-0.

For Thomas Müller ble det en ordentlig drømmekveld. Den tyske angrepsspilleren scoret tre av Tysklands mål og er nå toppscorer i VM. Mats Hummels tegnet seg også på scoringslisten.

Tremålsscorer Müller var selvsagt strålende fornøyd etter kampslutt.

- Tre mål i åpningskampen, mot en slik motstander, er selvsagt fantastisk. Vi får et løft når vi tar ledelsen allerede etter 12 minutter, sier Müller til DPA.

Nedsabling
Etter at Cristiano Ronaldo hadde testet Manuel Neuer fra skrått hold tidlig i kampen, skulle det siden i all hovedsak handle om Tyskland.

Først var det Portugal-keeper Rui Patricio som nesten foræret Joachim Löws menn kampens første mål, da han spilte ut ballen rett i beina på Sami Khedira. Real Madrid-spilleren plasserte imidlertid ballen like til side for mål fra 25 meter.

Tyskerne skulle likevel ikke trenge å vente lenge på ledermålet. Joao Pereira rev Mario Götze over ende inne i sekstenmeteren ti minutter ut i kampen. Patricio regnes som en god straffekeeper, men Thomas Müllers forsøk var så godt plassert at Sporting Lisboa-keeperen ikke hadde noen sjanse.

I motsatt ende sto Nani for et av Portugals beste forsøk da han klinte til med utsiden fra 25 meter. Dessverre for Manchester United-stjernen havnet ballen noen centimeter over tverrliggeren.

27 minutter ut i kampen ble Paulo Bento tvunget til å foreta et bytte da Hugo Almeida ble skadet etter en duell med Mats Hummels. Braga-spissen Eder ble sendt ut på banen, men det var fremdeles i motsatt ende ballen havnet i nettet.

Nok en glitrende tysk angrep endte med et hjørnespark, som Toni Kroos slo rett på pæra til Mats Hummels. Midtstopperen knuste Pepe i duellen og stanget inn 2-0. Og verre skulle det bli for Pepe og Portugal.

Fakta: Spillerbørs

Klikk for å åpne faktaboksen
 

TYSKLAND:
Manuel Neuer - 6
Jerome Boateng - 6
Mats Hummels (ut 73.) - 7
Per Mertesacker - 7
Benedikt Höwedes - 5
Phiipp Lahm - 6
Sami Khedira - 6
Toni Kroos - 8
Mesut Özil (ut 62.) - 6
Mario Götze - 6
Thomas Müller - (ut 82.) 8 BB
---
Andre Schurrle (inn 62.) - ikke vurdert
Lukas Podolski (inn 82.) - ikke vurdert
Shkodran Mustafi (inn 73.) - ikke vurdert


PORTUGAL:
Rui Patricio - 4
Joao Pereira - 5
Bruno Alves - 4
Pepe - 3 (utvist 35.)
Fabio Coentrao (ut 65.) - 4
Miguel Veloso (ut 46.) - 3
Joao Moutinho - 4
Raul Meireles - 4
Nani - 4
Cristiano Ronaldo - 4
Hugo Almeida (ut 27.) - ikke vurdert
---
Eder (inn 27.) - 4
André Almeida (inn 65.) - ikke vurdert
Ricardo Costa (inn 46.) - 4

1= Helt forferdelig

10=Utenomjordisk god.

*Må ha spilt minimum 30 minutter for å bli vurdert.

Vurdert av: Martin Busk

Pepe så rødt
Noen minutter senere prøvde Real Madrid-stopperen å riste av seg en aggressiv Thomas Müller. Pepes hånd traff ansiktet til Tyskland-spissen, Müller gikk rett i bakken.

Pepe, som selv har drevet skuespill på relativt lavt nivå ved flere anledninger, var lite imponert og gikk rett opp i ansiktet på Müller og ga ham en liten skalle. Dommeren hentet frem det røde kortet.

Portugals sjette røde kort i VM-historien.

Müller kan neppe ha pådratt seg varige mén etter verken Pepes hånd eller hode, for rett før pause var han på farten igjen. En klarering fra Bruno Alves gikk rett i angrepsspilleren, som klinket ballen i mål via Rui Patricio.

Vi har fått flere tomålsscorere så langt i dette mesterskapet. Arjen Robben, Robin van Persie, Neymar, Karim Benzema har alle satt to baller i mål i sine åpningskamper. Rett etter pause var Müller nær ved å bli førstemann på tre scoringer. Mesut Özil kom alene med keeper og bommet. Returen havnet hos Müller, som headet over. Bayern-spissens tredje skulle likevel komme senere.

(artikkelen fortsetter under bildet)

RØDT KORT: Pepe gir Thomas Muller en skalle og blir utvist.


Müller er toppscorer
Det meste som kunne gå galt for Portugal, gikk også galt. En snau halvtime før slutt, måtte venstreback Fabio Coentrao kaste inn håndkleet etter tilsynelatende å ha pådratt seg en strekk i lysken.

Heller ikke Tyskland slapp unna skader i mandagens storkamp. Mats Hummels, som spilte en strålende kamp midtforsvaret, hinket av banen etter å ha pådratt seg en trøkk i duell med Eder.

Minutter etter at Portugal og Cristiano Ronaldo hadde ropte forgjeves på straffe etter at Eder ble lagt i bakken inne i sekstenmeteren, slo Müller til igjen.

Schürrle slo hardt og lavt inn fra høyre, Patricio ga retur, og Müller pirket inn sitt hat trick.

Tyskland har dermed fått en drømmestart på VM. Portugal hangler videre med halen mellom beina. USA og Ghana er de to øvrige lagene i Gruppe G.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere