RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Ronald Zak / Ap

Tyskland og Gomez svikter ikke

Die Nationalmannschaft er i storform og bør slå et skaderammet Ukraina. Sjekk dagens oddstips!

Langoddsen byr på privatkamper i fotball, de fire spennende play-off-kampene om EM-sluttspill, VM-kvalifisering i Sør-Amerika, og så skal Norges ishockeylandslag i aksjon mot Frankrike.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
9. Tsjekkia - Montenegro B 4,20
Tsjekkia har gjort en ganske svak kvalifisering, selv om de ble nummer 2 i gruppen. Igjen er de ganske store favoritter, laget som åpnet gruppespillet med å tape hjemme for Litauen. Montenegro blir en outsider til å komme seg til EM, og vi prøver et langskudd på at de utnytter tsjekkernes tydelige svakheter og vinner denne første kampen til 4,20.

Dagens avslag
17. Polen - Italia
Av alle privatlandskampene vi ikke skal sette penger på, står denne øverst på listen. Historien viser at Italia ikke er til å stole på med mindre det er helt prekært med seier, samtidig som 2,80 på Polen ikke er godt nok betalt for det noen vil kalle en overraskelse. Vi står over denne.

Dagens spill
Den største spenningen knytter seg til de fire play-off kampene om EM-sluttspill, og VM-kvalifiseringen i Sør-Amerika. Argentina skal vinne, men oddsen blir for tynn. Når det gjelder Irland og Portugal, begge gode kandidater til å vinne bortekampene sine, synes vi det faktum at det spilles best av to kamper gjør faren for uavgjort for stor. Alle de fire bortelagene i EM-play-off vil først og fremst fokusere på å unngå tap, tror vi. Valget faller på to av privatkampene, der Romania og Ukraina ser ut til å stille reduserte lag.

Sjekk denne LIVE-tjenesten for all sport

15. Belgia - Romania
Privatlandskamp. Belgia klarte ikke hamle opp med Tyskland og Tyrkia i gruppe A, og det blir ikke noe EM-sluttspill. På hjemmebane tapte de kun for Tyskland, men 1-1 i Aserbadsjan og tap 2-3 i Tyrkia er ikke helt bra nok. Vennskapskamper denne høsten har gitt 1-0 over USA og 0-0 mot Slovenia.

Man kan kanskje stille spørsmålstegn ved hjemmelagets motivasjon i dag, men de stiller med mange talentfulle spillere og det skal ikke være skader i laget. Vi forventer et toppet Belgia.

Romania har 2-3-0 på sine fem siste, inludert borteseirene 2-0 i Luxemburg og 1-0 i San Marino. Sistnevnte var visstnok noe av det svakeste Romanias landslag har levert på mange år. I EM-kvalifiseringen endte de et godt stykke bak Frankrike og Bosnia, og allerede da de startet gruppespillet med 1-1 mot Albania og 0-0 mot Hviterussland, kunne man se at det rumenske landslaget ikke holder europeisk toppklasse lenger.

Det ser ut som Romania kommer med et ganske svakt lag til Liege. Internasjonale stjerner som Sapunaru (Porto), Mutu (Cesena), Marica (Schalke 04) og Tamas (West Bromwich) er ikke med. Godt er det, vil noen si, da enkelte av disse har hatt en tendens til å dra på fylla og være generelt useriøse når de er med landslaget. Troppen består av et par faste A-lagsspillere og en del nytt fra hjemlig liga, inkludert et par mulige debutanter.

En åpen kamp, en kjedelig kamp, en 0-0-kamp var førsteinntrykket av dette oppgjøret. Så viser det seg at Romania stiller et mystisk lag med mye ungt og uerfarent, ispedd noe rutine. Det skal ikke holde på bortebane. 1,70 for hjemmeseieren er bra nok.

16. Ukraina - Tyskland
Privatlandskamp. Ukraina er vertsnasjon for EM sammen med Polen og dermed forhåndskvalifisert, og de har hodt det gående med treningskamper som oppkjøring en lang stund nå. Etter tap for Sverige, Uruguay og Tsjekkia har de vunnet 3-0 mot Bulgaria og 2-0 mot Estland i oktober.

Trener Oleh Blokhin har 10 forfall fra mer eller mindre faste spillere i kveld. Nasjonens mestscorende gjennom tidene, Shevchenko (a), samt Chygrynskiy (f) og Voronin (a) er de mest iøynefallende fraværene, de andre skal være Shovkovskiy, Aliyev, Husyev, Khacheridi, Mykhalyk, Harmash og Gai. Tilbake på laget er Tymoshchuk (f) fra Bayern München og Milevskiy (a) fra Dinamo Kiev. Bezus (a) fra Voskla Poltava kan få sin debut.

Tyskland var suverene i EM-kvalifiseringen der de vant 10 av 10 kamper. Både Belgia og Tyrkia ble slått 3-1 da Tyskland allerede var gruppevinner, og det er mye flott spill og ikke minst glede å se hos det tyske landslaget. Vi noterer at treningskampen mot Polen i september endte 2-2.

Trener Joachim Löw har samlet en sterkt tropp, som vanlig, men varsler at enkelte eksperimenter vil finne sted. Blant annet er det ventet at Dortmunds offensive midtbanestjerne Götze skal starte kampen sammen med Özil, for å teste en mulig radar-par kombinasjon. På topp kan vi få se Bayerns brennhete toppscorer Gomez. Klose og Reus er skadet, Lahm og Neuer (k) slutter seg til laget lørdag og spiller ikke denne, ikke Schweinsteiger heller. Wiese vokter trolig buret i kveld.

Ukraina ser ikke ut til å stille i nærheten av toppet, og da blir det fort vanskelig mot dette godtgående tyske laget, selv om også de gjør et par endringer. Det er lenge siden Tyskland scoret mindre enn to mål i en landskamp, og vi tror de scorer mot Ukraina også. Borteseier til 1,55 spilles. Vi får en dobbel til 2,64 og setter 100 kroner. Spillefristen er klokken 20.40.

15. Belgia - Romania 1,70 3,10 3,75
16. Ukraina - Tyskland 4,50 3,25 1,55
Total odds 2,64
Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere