TYSKLAND - NORGE 6-0:

STUTTGART (Nettavisen): Tyskland vant til slutt fullt fortjent 6-0 etter det som ble 90 minutter med pinlig fotballeksjon for de norske spillerne.

Fra første til siste spark dominerte tyskerne totalt, og tidvis kunne man begynne å lure på hva dette ville gjøre med stoltheten til en ærgjerrig Lars Lagerbäck.

- Beklager til det norske folk, sier Mats Møller Dæhli etter kampen.

- Flaut å være utpå der

Tapet er Norges største på 45 år. Når Joshua King får høre om den lite flatterende rekorden, svarer han slik:

- Det var en dårlig dag på jobben, og det var flaut å være utpå der. Jeg synes ikke vi ga alt, vi kunne gitt mer og gjort at tapet var mindre enn 0-6. Men kampen er over og jeg skal tilbake til Premier League, jeg gleder meg til å spille på Emirates på lørdag, sier Joshua King til Nettavisen.

- Sa de tyske spillerne noe til deg på slutten av kampen?

- Hva skal de si til oss? Det var et dumt spørsmål. De kommer ikke og snakker med oss etter kampen selv om vi taper, sier en noe irritert Joshua King.

Tarik Elyounoussi mener Norge helt enkelt møtte overmakten, men vil i motsetning til King ikke kalle 0-6 for «flaut».

- Det er ikke flaut, men det er selvfølgelig ikke et godt resultat. Det er aldri gøy å tape, og i hvert fall ikke 0-6, men vi møtte et mye bedre lag, sier Elyounoussi til Nettavisen.

- Gidder ikke score 12

De norske spillerne var langt nede etter kampen, naturlig nok. Jørgen Skjelvik mener det tyske laget kunne gjort flausen enda verre hvis de bare hadde villet.

- Du ser det på måten de spiller fotball på, de drar ned tempoet og gidder ikke å score 12 mål. Hadde de giddet kunne de sikkert scoret enda flere, sier han til Nettavisen.

- Men de holder ballen i laget og koste seg nok utpå der, sier han.

Rune Jarstein måtte hente seks baller ut av nettet i Stuttgart mandag. Han var langt nede etter kampen.

- Det er bare å legge oss flate, dette var ikke bra, sier Jarstein.

- Hadde ikke trodd dette

Tidligere tysklandproff og landslagsspiller Kjetil Rekdal kommenterte kampen for TV Norge. Han trodde ikke det han så av det norske laget.

- Jeg fleipet litt i dag om at alt under 0-5 er godkjent, men jeg hadde aldri trodd at vi skulle ligge under 0-3 etter 20 minutter og at vi skulle se ut som i første runde i cupen i Norge med et eliteserielag mot et lag fra fjerdedivisjon. Det er forskjellen akkurat nå, sa en kritisk Rekdal underveis i kampen.

På Mercedes-Benz Arena i Stuttgart, som egentlig tar 60.000 tilskuere, men bare 55.000 på internasjonale kamper, skapte Norge så vidt en målsjanse og fikk se på nært hold hvor gode verdens beste spillere faktisk er.

Kaptein Stefan Johansen måtte se kampen fra tribunen på grunn av skade og beskriver lagkameratenes prestasjon på denne måten:

- Det er stygt, og internasjonal fotball blir bare jevnere og jevnere. Men i dag var det langt unna jevnt, sier Johansen til Nettavisen.

Han likte ikke å sitte og se på.

- Det var ikke noe artig, det ble en skikkelig lærepenge. Det var høyt nivå, men vi gjør dem også gode og gir dem altfor god tid med ballen, sier Johansen.

BØRS: Slik spilte Norge mot Tyskland

Lagerbäck: - Vi takler det ikke

Også landslagssjef Lagerbäck innrømmer etter kampen at han ikke hadde trodd at laget hans skulle være så sjanseløse i alle spillets faser.

- Nei, det hadde jeg kanskje ikke forutsett. Jeg visste at vi kom til å få veldig tøff kamp. Tyskland er et av de vanskeligste lagene å møte. Vi ble utspilt. Jeg hadde ikke trodd at det skulle være så dårlig, sier Lagerbäck til TV Norge.

- Vi har møtt et av verdens beste lag og takler det ikke, hverken spillemessig eller fysisk. Det er et veldig tøft lag å møte. Jeg synes spillerne jobbet, men vi jobber ikke på riktig måte, forklarer svensken.

Lagerbäck tror nøkkelen ligger i det norske forsvarsspillet.

- Vi skal forsøke å bygge noe. Det her er et av verdens beste lag som vi møter. Jeg tror ikke vi skal få panikk på grunn av dette. Vi skal jobbe videre og bli bedre, først og fremst i vårt forsvarsspill sånn at vi kan få et bedre angrepsspill. Når vi blir trykket såpass tilbake, så er det vanskelig å få til et godt angrepsspill, sier Lagerbäck.

- Hvis du ser på hva vi gjorde i de tre forrige kampene mot mindre bra motstand så synes jeg det har sett ganske bra ut, men her kommer vi ikke til. Her må vi opp noen hakk. Vi må forflytte oss raskere i forsvarsspillet og vi må ha mer kroppskontakt med dem. Det blir for passivt, forteller Norges landslagssjef.

Etter en opptur mot Aserbajdsjan ble det norske folk og Lagerbäck påminnet jobben som fortsatt må gjøres for at Norge igjen skal få et fotballag å bli stolt av.

Det er nesten en liten opptur at Norge ikke skal spille en viktig kamp før høsten 2018, og at det fortsatt er mye tid å øve på.

Fotball-Norge har for øvrig flommet over av reaksjoner etter den pinlige Norge-oppvisningen. Her kan du lese om reaksjonene som er kommet.

På en gressmatte som var så strøken at reporterne begynte å lure på om det var kunstgress da de sto på sidelinjen under Norges trening søndag, gjorde tyskerne akkurat som de ville.

Etter ni minutter med enveiskjøring klarte ikke Norge å stå imot lenger. Jonas Hector fant Mesut Özil med en 45-graderspasning, og Arsenal-profilen sto helt alene og curlet ballen i hjørnet bak en utspilt Jarstein.

Minuttet senere var Norge heldige som ikke kom under 0-2 da Timo Werner banket ballen over mål da han fikk ballen upresset på ti meter.

- Får lære mye fotball

Norge var rett og slett flere hakk for små mot «Die mannschaft», og etter bare 17 minutter kom kampens andre scoring. PSG-stjernen Julian Draxler, som nylig ble koblet til Arsenal, fikk ballen i feltet, tverrvendte og satte enkelt inn 2-0 for vertene.

- Det er lekestue av tyskerne, sa Kenneth Fredheim på TV Norge.

- Ja, vi får lære mye om fotball her i kveld, Kenneth. Først og fremst er jeg skuffet over den norske aggressiviteten og avstandene som er her. Vi vet at Tyskland er gode, men vi må være mye mer kompakte, sa kommentatormakker Kjetil Rekdal.

Men tyskerne var langt fra ferdige. Norge mistet ballen igjen og igjen, og det tok ikke lang tid før det smalt nok en gang. Thomas Müller viste fotballklokskap da han utmanøvrerte det norske forsvaret og sørget for at ballen havnet hos Timo Werner, og spissen bredsidet enkelt inn 3-0 for Joacim Löws mannskap.

- Dette er fælt. Vi snakket om det allerede mot Aserbajdsjan. Vi kan ikke gjøre de feilene der. Gjør vi det mot Tyskland så scorer det mål. Her har de gjort det tre ganger på 20 minutter, sa Fredheim etter scoringen.

-Ja, og det kunne vært flere. Vi får svart på hvitt bevis på hvor stor nivåforskjell det er individuelt og lagmessig, sa Rekdal.

LES OGSÅ: Detaljert kampreferat

Norge kom bedre med i kampen etter 0-3-scoringen, men fem minutter før pause var det Tysklands tur til å juble igjen. Timo Werner steg til værs på et innlegg og headet inn 4-0 på vakkert vis.

Minuttet før pause var det Toni Kroos sin tur til å prøve seg, men bare en fantastisk redning fra Jarstein hindret ny baklengs. Dermed gikk Norge til pause på stillingen 0-4.

Rekdal: - Flaut

I pausen tok Lagerbäck grep, byttet ut Sander Berge for Gustav Valsvik og kjørte Håvard Nordtveit opp på midtbanen. Men det nyttet ikke.

Fem minutter etter hvilen fant Draxler innbytter Leon Goretzka med et fint innlegg, og midtbanespilleren steg til værs og headet inn 5-0.

- Dette er flaut, smalt det fra Kjetil Rekdal.

Det er vanskelig å si om Norge skjerpet seg eller Tyskland giret ned, men bortelaget kom bedre med i kampen etter 5-0. Ikke før det gjensto 11 minutter kom det en ny scoring.

En meget god Julian Draxler fant Mario Gomez med et innlegg, og fra kort hold stupheadet spissen inn kveldens sjette for vertene.

Men der stoppet det også. 0-6 og god tur hjem!

SE OGSÅ: Alt om kampen her

Nå gjenstår to kamper av VM-kvaliken for det norske laget. Først venter San Marino til bortekamp 05. oktober, før kvaliken avsluttes hjemme mot Nord-Irland tre dager senere.

EM-kvaliken til EM i 2020 starter høsten 2018 med den såkalte nasjonsligaen. Les deg opp om det nye og nokså kompliserte turneringsoppsettet her.

Slik startet Norge:
Rune Jarstein, Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Jørgen Skjelvik, Haitam Aleesami, Mats Møller Dæhli, Sander Berge, Ole Selnæs, Mohamed Elyounoussi, Jo Inge Berget, Joshua King.

Slik startet Tyskland:
Marc-André ter Stegen, Jonas Hector, Mats Hummels, Antonio Rüdiger, Joshua Kimmich, Sebastian Rudy, Toni Kroos, Julian Draxler, Mesut Özil, Timo Werner, Thomas Müller.

LES OGSÅ: