Tyskland vinner dødens gruppe

Foto: AFP/Scanpix

Slik skal vi vinne på EM-spesialene fra Norsk Tipping. Sjekk fredagens andre oddstips.

07.06.12 23:24

Sportspills meny fredag
Tipping: EM på midtukekupongen
Oddstips 1: Drømmestart for Polen
Oddstips 2: Zlatan bedre enn Bendtner
Oddstips 3: Danskene får det tungt

Endelig er EM her. Langoddsen byr på en rekke spill til de to åpningskampene vi skal overvære i kveld, kampene i morgen og søndag også, og ikke minst adskillige EM-spesialspill. Ellers er det mye spennende i 3. divisjon og vi finner enkelte objekter fra svensk og italiensk fotball.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
72. Robert Lewandowski - scorer mål? JA 2,30

Vi tror på polsk seier i åpningskampen mot Hellas. Noen målfest forventer vi ikke, men skal Polen vinne så må en polakk score, med unntak av et gresk selvmål, selvsagt, og ingen er en mer opplagt polsk matchvinner en Robert Lewandowski. Han har bøttet inn mål for de tyske ligamesterene Borussia Dortmund i flere sesonger nå, han har med seg et par lagkamerater derfra som har brukt ham som oppspillspunkt i Bundesliga gang på gang. Det må øke sjansene for at han scorer. Fra tidligere har han 14 mål på 42 landskamper og er dermed ikke noen utpreget goalgetter på landslaget, men han har vist mye i Bundesliga og vi har god tro på ham i kveld. At Lewandowski scorer mot Hellas synes vi er et fint langskudd til odds 2,30.

Dagens avslag
78. Klepp - Frøyland
Meget åpen kamp fra 3. divisjon avdeling 6, dog er uavgjort lite sannsynlig. Disse får spille i fred på EMs åpningsdag.

Dagens spill
I dag er dagen for å sette noen kroner på EM-spesialene. Dette er spill som ikke avgjøres i kveld eller i morgen, men som går over hele den innledende gruppespill-perioden.

Norsk Tipping tilbyr målscorerdueller av typen hvem scorer flest mål i gruppespillet av Englands Ashley Young og Frankrikes Karim Benzema, vi kan spille på hvor mange poeng de forskjellige nasjonene tar i gruppespillet og vi kan spille på hvilken nasjon som vinner de forskjellige gruppene. Husk nå endelig på at målscorerduellene gjelder gruppespillet, ikke hele EM.

Vi kommer med to forslag til spesialspillene. Her ser vi på Tyskland poengsjanser i gruppespillet, og hvem som scorer mest i gruppespillet av Danmarks Bendtner og Sveriges Ibrahimovic.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

105. Tyskland 7-9 poeng
Troen på Tyskland er stor hos mange, så også hos oss. Tyskland spiller i gruppe B med Danmark, Portugal og Nederland. En ekstremt vanskelig gruppe, men Tyskland har et skikkelig maskineri av et lag, samspilt og med gode spillere i absolutt alle posisjoner. Derfor føler vi oss rimelig sikre på at de slår Danmark, gruppens antagelig svakeste lag. Vi skriver 3 poeng på tysk konto. Men kampen mot Danmark er Tysklands siste i gruppespillet, så de er nødt til å ta poeng før den tid. Tyskerne åpner mot Portugal og Ronaldo, et lag som har noen av verdens beste spillere, men er mer ordinære på noen plasser, for eksempel på keeperplass. Vi tror Tyskland vinner åpningskampen sin, og at Nederland vinner sin åpningskamp mot Danmark. Dermed vil kampen om førsteplassen i gruppen være åpen når Tyskland møter Nederland i sin andre kamp. Her ligger hele nøkkelen til at vårt spill skal gå inn. Tyskland må klare minst uavgjort mot nederlenderne. Vi tror de gjør det, og dermed skal de sikre minst 7 poeng og antagelig også gruppeseier. Vi bruker 2,35 på at Tyskland ender på 7 eller 9 poeng i gruppe B.

117. Niklas Bendtner - Zlatan Ibrahimovic
Hvem scorer flest mål i gruppespillet. Vi holder oss i gruppe B, der Niklas Bendtner er danskenes fremste kandidat til å score. Bendtner hadde sin storhetstid i Arsenal, selv om han aldri ble fast spiss der, og han har en ganske klar goalgetter-rolle på landslaget. Argumenter for at Bendtner ikke kommer til å score spesielt mye i EM, er at han ikke er i noen kjempeform og han har heller ikke vært fast i Sunderland, som han har vært utlånt til fra Arsenal. Han er rett og slett litt rusten, eller skal vi si på hell. Men den hovedårsaken til at han ikke scorer mye, tror vi, er at danskene skal opp mot tre meget tøffe motstandere og Danmark vil knapt få sjanser. Når skal Bendtner score? Mot Tyskland? Neppe. Mot Nederland? Kanskje, men danskene kan fort tape den kampen 1-0 eller 2-0. Portugal er liksom det laget danskene skal slå for å muligens få til noe, men vi har ikke trua. Bendtner har 18 mål på 48 landskamper ifølge Wikipedia, og han scoret tre mål i EM-kvalifiseringen. Bendtner kan fort bli målløs i sluttspillet, tror vi.

På topp for Sverige finner vi måltyven Zlatan. Han har vært opp og ned for Milan, men på sitt beste er svensken en spiss i verdensklasse. Etter permanent overgang til Milan har han 28 mål på 32 kamper. For Sverige har han 31 mål på 77 kamper. Sverige spiller i gruppe D med Ukraina, Frankrike og England. At de går videre er ikke sikkert, men de skal ha brukbare sjanser, siden England og Frankrike begge er store nasjoner med tradisjoner for å gå på smeller i sluttspillet. At Sverige scorer mot Ukraina har vi god tro på, og at det er Zlatan som scorer, ja det kan godt hende. Zlatan er typen som plutselig scorer ut av ingenting, og en overraskelse mot England eller Frankrike er heller ikke helt utelukket. Ett mål bør han klare, kanskje to.

Vi bruker 1,65 på at Zlatan scorer flere mål i gruppespillet enn Bendtner. Dette gir oss en EM-spesial til 3,88 og innsatsen blir 100 kroner. Spillefrist klokken 23.45 fredag.

105. Tyskland 0-3 poen - 4-6 poeng - 7-9 poeng 4,70 1,85 2,35
117. Niklas Bendtner - Zlatan Ibrahimovic 3,30 3,20 1,65

Total odds 3,88

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.