RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UAVGJORT: Jonas Grønner og U21-gutta spilte uavgjort mot Sveits.
UAVGJORT: Jonas Grønner og U21-gutta spilte uavgjort mot Sveits. Foto: Jon Olav Nesvold (NTB scanpix)

U21-gutta med sterkt resultat mot toppnasjon

Sist oppdatert:
Men er det godt nok for EM-plass?

SVEITS U21 - NORGE U21 1-1:

Det norske U21-landslaget i fotball spilte uavgjort 1-1 borte mot Sveits i EM-kvalifiseringen mandag kveld. Et sterkt resultat av Norge.

Sveits har de siste årerne vært blant de bedre nasjonene i Fotball-Europa og deltok blant annet under VM i 2014. Nasjonen har også en plass i EM i Frankrike sikret og har fått mye skryt for talentarbeidet.

Disse talentene ble altså tuktet av Norge mandag.

Det spørs likevel om resultatet er godt nok til at Norge kvalifiserer seg til U21-mesterskapet i 2017 som denne gang spilles i Polen.

Med uavgjort mandag ligger Norge som nummer to i gruppen, som vil gi play off-plass, men nordmennene har spilt hele fire kamper.

Sveits topper gruppen med sine sju poeng, like mange som Norge, men gutta fra ostenasjonen har plukket sine poeng på kun tre kamper.

I tillegg står England med tre poeng og kun én kamp spilt. Alle nasjonene skal imidlertid møtes to ganger og det er fortsatt mange poeng som skal deles ut i kvalifiseringsgruppe ni. Siste kamp spilles høsten 2016.

Det var Norge som tok ledelsen mandag ved Anders Trondsen etter 18 minutters spill. Sarpsborg-spilleren fikk et vanvittig treff og hamret ballen i krysset, etter at Ghayas Zahid først hadde fyrt av et frispark.

Etter en halvtimes spill utlignet vertene. Haris Tabakovic ble spilt fint igjennom og satte ballen kaldt forbi Sondre Rossbach.

Flere mål ble det ikke i Sveits.

Norge skal møte Bosnia og Herzegovina, Kazakhstan og England borte, samt Sveits hjemme i sine fire gjenstående gruppekamper.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere