Udjus ber Haglund bestemme seg

Foto: LSK.no/Aleksander Neely

Men LSK-trener Magnus Haglund kommer neppe til å gi etter for ønsket.

28.02.13 21:41

ÅRÅSEN (Nettavisen): Lillestrøm har hentet inn to nye keepere før den kommende tippeligasesongen. Ut har Sead Ramovic og Stefan Logi Magnusson gått, inn har Kenneth Udjus og Arnold Origi kommet.

Det var mange som trodde Udjus (29) ville bli LSKs udiskutable førstevalg på keeperplassen da klubben offentliggjorde overgangen mot slutten av forrige sesong.

Udjus fikk Kniksen-prisen som årets keeper og var en sterk bidragsyter til at Sogndal reddet plassen, men keeperduellen kan bli jevnere enn spådd på forhånd.

- To gode keepere
Arnold Origi (29), som ble hentet fra Ull/Kisa i vinter, har nemlig vært meget god i treningskampene og har på ingen måte spilt seg ut av diskusjonen.

Det bekrefter også LSK-trener Magnus Haglund overfor Nettavisen.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

- Vi er meget sterke på keeperplassen, så vi er godt forberedt til seriestart med to så gode keepere, sier Haglund til Nettavisen.

- Har du bestemt deg for hvem som blir førstekeeper?

- Nei, det bestemmer jeg i dagene før serieåpningen mot Sarpsborg. Arnold og Kenneth skal få like mye spilletid frem til det, sier han.

Vil ha tidlig beskjed
Det synes Udjus blir feil. Lillestrøm møter Hønefoss til generalprøve 8. mars, og der bør avgjørelsen falle, mener den tidligere Sogndal-keeperen.

- Jeg synes vi bør få beskjed om hvem som blir førstekeeper allerede når vi skal spille generalprøven. Den som står der, bør stå i serien, sier Udjus til Nettavisen.

Haglund reagerer slik når Nettavisen forteller om Udjus' ønske om tidlig avklaring:

- Ja, jeg forstår det, men det er slik det blir. Man får slåss for sin plass, sier LSK-sjefen.

Udjus mener på sin side at keepere er avhengige av tillit for å prestere.

- Det er litt «køddent», det der med keepere. Man må finne balansen mellom trygghet og utfordring, det er veldig viktig, mener han.

- Må finne balansen
Udjus er uansett fast bestemt på å vinne keeperduellen, og det har han stor tro på at han gjør.

- Jeg er i Lillestrøm for å spille, det tror jeg også at jeg gjør når serien begynner. Men det er viktig å ha en utfordrer som pusher deg litt, og det har jeg helt klart. Arnold er veldig god. Men jeg tenker ikke noe annet enn at jeg skal spille kamper, det er derfor jeg er her, sier Udjus.

Arnold Origi var ikke til stede da Nettavisen var på besøk på Åråsen, men uttalte følgende til Romerikes Blad da han tidligere i år ble spurt om keeperduellen:

- Jeg må vise at jeg fortjener keeperplassen gjennom hardt og målrettet arbeid. I LSK er alt lagt til rette for det. Nå er jeg 29. Jobber jeg hardt kan jeg spille i 10 år til med riktig innstilling, sier han.

Lillestrøm serieåpner hjemme mot Sarpsborg søndag 17. mars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag