*Nettavisen* Sport.

Uefa åpner sak mot Eduardo

Foto: EPA/Scanpix

Anklager Arsenal-stjernen for å lure dommeren ved å filme seg til straffespark.

Nå risikerer Eduardo to kampers karantene for sin usportslige opptreden i kampen mot Celtic, som Arsenal vant komfortabelt 3-1. Londonlaget gikk videre til Champions League med totalt 5-1 over det skotske laget etter to kamper.

Ett av målene kom etter at Eduardo scoret på et straffespark han selv skaffet ved å falle overende i en duell med Celtics keeper Artur Boruc, uten at målvakten var borti kroaten.

Uefa har bestemt seg for at forbundets disiplinærkomité skal vurdere saken mot Eduardo 1. september.

Arsenals manager Arsenè Wenger raser mot Uefas avgjørelse og kaller det «en skam», ifølge BBC.

- Det peker ut en spiller som en juksemaker og det er ikke akseptabelt. Vi vil ikke akseptere den måten Uefa har håndtert dette på, sier Wenger, som i alle sine år som manager har forsvart sine spillere offentlig.

Hvis Eduardo blir suspendert vil han gå glipp av Arsenals møte med Standard Liege i Belgia 16. september og hjemmekampen mot Olympiakos 29. september.

- Jeg mener at man kan diskutere hvorvidt det var et straffespark eller ikke. Men denne tiltalen antyder at Eduardo gjorde dette med vilje og i den hensikt å lure dommeren. Etter å ha sett bildene om igjen, er det ingenting som fastslår dette, sier Wenger.

I 2007 ble Litauens spiss Saulius Mikoliunas suspendert i to kamper for å filme mot Skottland på Hampden Park. I dette tilfellet benyttet Uefa seg av videobevis i etterkant.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag