RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UEFA innfører landslagsliga

LANDSLAGLIGA: Fra 2018 blir det seriespill for Norges landslag.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
LANDSLAGLIGA: Fra 2018 blir det seriespill for Norges landslag.  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
UEFA bestemte seg torsdag for å innføre seriespill for landslag fra 2018.

Fire lag fra den nye nasjonsligaen er garantert plass i fotball-EM i 2020.

Det endelig formatet på den nye turneringen er ikke bestemt. Fortsatt skal det være kvalifisering til europamesterskapene.

– 20 lag vil kvalifisere seg for EM i 2020, som skal spilles i 13 byer rundt om i Europa, sier UEFAs generalsekretær Gianni Infantino.

– Det gjør at fire plasser er ledig. De vil bli gitt til fire lag fra nasjonsligaen som ikke har kvalifisert seg gjennom EM-kvalifiseringen, forklarer Infantino.

Spilles på høsten

Alle de 54 medlemslandene i UEFA stemte for innføringen av landslagsligaen, hvor det blir opp- og nedrykk mellom divisjonene. Trolig blir det tre eller fire divisjoner.

Kampene skal spilles i perioden september-november. Det hele skal avsluttes med et finalespill hvor den endelige vinneren kåres. Innføringen av nasjonsliga gjøres mye for å bli kvitt de upopulære vennskapskampene.

– Hele diskusjonen startet med at vi ønsket å lage en ny internasjonal fotballkalender. Vi ønsket å få mer struktur med tanke på spilledatoer til vennskapskamper, sier Infantino.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere