RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

UEFA innfører mållinjeteknologi

INNFØRES: UEFA innfører mållinjeteknologi under EM om to år.
INNFØRES: UEFA innfører mållinjeteknologi under EM om to år. Foto: Franck Fife (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Introduserer VM-suksessen i EM om to år.

UEFAs president Michel Platini vil introdusere mållinjeteknologi under fotball-EM i Frankrike i 2016, opplyste FIFA-president Sepp Blatter fredag.

Teknologien blir brukt i sommerens fotball-VM for første gang og den tidligere franske midtbanegeneralen og landslagssjefen Platini har vært en hardnakket motstander av systemet i sine sju år som UEFA-sjef.

Platini har heller ikke lagt skjul på sin motstand mot at videobilder skal kunne avgjøre om en ball har krysset mållinjen eller ikke, men Blatter sier i et intervju på FIFAs nettsider at franskmannen har endret mening.

- Jeg har snakket med UEFA-president Michel Platini som sier han vil introdusere mållinjeteknologi i det neste europeiske fotballmesterskapet i Frankrike i 2016, sier Blatter, som også selv er en tidligere motstander av systemet.

FIFA-sjefen endret imidlertid oppfatning etter at Englands Frank Lampard ble fradømt et mål mot Tyskland i forrige fotball-VM i Sør-Afrika i 2010.

- Det hjelper dommeren og publikum, og nå er det ikke lenger noen diskusjon om det er scoret mål eller ikke, og til sjuende og sist er det å score målet med fotballen, sier han.

- Jeg er sikker på at profesjonelle fotballigaer kommer til å følge etter, legger han til. (©NTB)


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere