UEFA-president Platini mener Blatter må gå

MÅ GÅ: Michel Platini mener Sepp Blatter må gi seg som FIFA-president.

MÅ GÅ: Michel Platini mener Sepp Blatter må gi seg som FIFA-president. Foto: Ian Kington (Afp / NTB scanpix)

Meget overraskende utspillt fra Michel Platini.

Michel Platini går til nye angrep på Sepp Blatter før valget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Nå beskylder han FIFA-presidenten for regelrett løgn.

Han sier rett ut i et intervju med sportsavisen L'Equipe at Blatter ikke kan fortsette som leder for FIFA, en av verdens mektigste idrettsorganisasjoner. Fotballegenden Platini har kastet seg inn i presidentvalgkampen i FIFA, og lederen i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), støtter Prins Ali bin al Hussein med alt han har.

Det siste utspillet til Platini går ut på at Blatter skal ha løyet for ham for fire år siden.

- Den gangen sa Blatter til meg at den perioden han da var på vei inn i som FIFA-president, skulle bli hans siste. Han ba meg, ansikt til ansikt, om støtte for å få sin siste periode på toppen av organisasjonen, forteller Platini i intervjuet med den franske sportsavisen.

Bygd på løgn
- Blatter ønsker ikke å fortsette på toppen i FIFA fordi han har en jobb å gjøre eller et prosjekt å fullføre. Nei, han fortsetter rett og slett fordi han er redd for framtiden. Han har gitt hele livet sitt til FIFA. Det er kommet til et punkt der han helt og holdent identifiserer med organisasjonen. Hvis det skulle ta slutt, vet han ikke hva framtiden vil bringe, mener Platini.

Den franske UEFA-presidenten legger ikke skjul på at det er på tide med et skifte på toppen i FIFA. Han mener organisasjonen trenger nytt blod, og han er ikke tvil om at Prins Ali er det riktige mannen til å ta organisasjonen noen skritt videre.

Nå er det også slik at den jordanske prinsen er den eneste gjenværende motkandidaten til Blatter i fredagens valg i Zürich.

Favoritt
Den siste som har stått opp mot Blatter er den argentinske legenden Maradona. Han sier at det vil være absurd å gjenvelge Blatter for en femte periode.

- Under Sepp Blatters ledelse har FIFA blitt en skammelig og skandaløs organisasjon for alle oss som virkelig bryr oss om fotball, sier Maradona, verdensmester for Argentina fra 1986.

Når valget skal avgjøres fredag, trenger vinneren majoriteten av stemmene fra de 209 medlemslandene og regionene for å bli valgt. I Europa er motstanden mot Blatter stor, men europeerne står temmelig alene, for de aller fleste andre regionale fotballorganisasjonen har uttrykt støtte til Sepp Blatter. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag