*Nettavisen* Sport.

Ullevaal-spøkelse lever videre for Grindhaug

HJEMMEJUBEL: Deshorn Brown scoret to mål på et minutt for Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Haugesund ble senket av en effektiv Deshorn Brown.

17.04.15 22:36

VÅLERENGA - HAUGESUND 2-0

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Vålerenga er tilbake på tabelltopp etter en 2-0-seier hjemme mot Haugesund fredag kveld.

Med to mål ble nyervervelsen Deshorn Brown den store helten for hjemmelaget.

- Jeg syns det var en ganske tøff kamp. Men vi holdt oss til kampplanen, og fikk de tre poengene tilslutt, sa matchvinneren til pressen etter kampen.

Etter to målløse kamper, var det det godt for spissen å få åpnet målkontoen. Han føler nå at samarbeidet med lagkameratene går bedre.

- Ja, det blir bedre. Det er ikke 100 prosent enda, men det er bare å jobbe hardt på trening så blir det bedre, sier Brown.

Han forteller at det å ikke ha scoret de to første kampene har plaget han.

- Det har vært noe jeg har tenkt litt på. Så det var godt med de to målene, sier han.

Sliter på Ullevaal
Dermed fortsetter Haugesund og Jostein Grindhaug sin dårlige statistikk på Ullevaal stadion. Laget har nå kun en seier på de siste ni møtene mot Vålerenga på bortebane.

Før kampen var det to helt ulike utgangspunkt lagene hadde fått på sesongen.

Vålerenga kjørte over Strømsgodset i første serierunde, mens Oslo-klubben fikk med seg et poeng i bortekampen mot Sarpsborg der laget like godt kunne tatt med seg alle poengene.

Haugesund derimot har fått en tøff start, og laget stod med et poeng etter to kamper, og forrige runde ble laget rundspilt av Rosenborg på hjemmebane. Trønderne ga seg ikke før de hadde satt seks scoringer bak kaptein Per Morten Kristiansen.

Og Haugesund-trener måtte nok engang innse at laget hans ble slått for de blå fra Oslo og gikk på sesongens andre tap.

- Nok en svak kamp fra oss. Vi har spilt tre svake kamper nå. Vi blir for upresise når vi har ball, lite gjennombruddshissige også er vi for dårlige i siste tredjedelen, sier Jostein Grindhaug til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

SKUFFET: Jostein Grinhaug var skuffet over lagets prestasjon fredag kveld. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Etter 0-6 mot Rosenborg forrige runde var det et revansjesugent Haugesund som skulle møte opp på Ullevaal fredag kveld, men Grindhaug syns det var lite bedring fra forrige kamp.

- Det er maginalt, sier en skuffet Grindhaug.

Haugesund har kun vunnet en av de siste ni mot Vålerenga på Ullevall, men Grindhaug er usikker på hvorfor laget hans sliter på landslagsarenaen.

- Nei, jeg er ikke sikker. Vi møter et godt Vålerenga-lag, sier Grindhaug.

Selv om Haugesund kom til noen farlige halvsjanser i andre omgang, syns ikke treneren at laget var noe bedre.

- Vi har mer ball, men vi skaper ikke så mye. Det som er bra er at vi ikke slipper til noe og det er vel det beste opp i det hele, forteller treneren.

- Vil ta tid
For Vålerenga og Kjetil Rekdal var tonen en helt annen. Treneren var fornøyd med kampen, men spesielt for de to målene Deshorn Brown stod for.

Han mener det vil ta tid for jamaicaneren og bli vant til norsk fotball.

- Tippeligaen er en voldsomt fysisk tøff liga. Det går veldig for med mange dueller og det er han ikke vant til. Men det vil han bli vant til, sier Kjetil Rekdal til pressen.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRO PÅ BROWN: Kjetil Rekdal tror Dehorn Brown bare blir bedre og bedre. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Han forteller at Vålerenga har en jobb å gjøre når det gjelder spissens fysiske form.

- Forrige helg hadde han en avsluttning og orket en omgang. I dag hadde han fire og spilte 70 minutter, så det blir bedre, sier Rekdal.

Og Rekdal tror det kommer mer fra den jamaicanske spissen.

- Han har ikke vist sitt fulle potensiale enda. Han er rask, målfarlig, god på hodet og har masse og vise fram. Men han har massevis å gå på spillemessig, sier Vålerenga-treneren.

Solid start
Sivert Heltne Nilsen var tilbake i startoppstillingen etter å ha startet på benken sist mot Sarpsborg. Han syns Vålerenga gjør en god kamp.

- Jeg syns vi er gode. Vi gjør det vi skal, men så faller vi litt den siste halvtimen. De skaper vel en sjanse på 90 minutter så det må vi være fornøyde med, sier Nilsen til Nettavisen.

Midtbanespilleren var nok engang en viktig brikke i Vålerenga-laget og løp og kjempet i fulle 90 minutter.

Han har troen på at Vålerenga kan gjøre det godt denne sesongen.

- Målet vårt er medalje så får vi se hvordan det går. Men vi har åpnet sesongen bra, sier midtbanespilleren.

Tok kommandoen
Som ventet var det hjemmelaget som tok initiativet på Ullevaal fredag kveld. Laget trillet mye ball, men slet i siste tredjedel mot et godt organisert Haugesund-lag.

Kampens første sjanse kom i det 22.minutt da et farlig innoverskrudd frispark fra Christian Grindheim falt rett på hodet til Desorn Brown, men umarkert headet spissen over fra 5 meters hold.

Minuttet etter var Rasmus Lindkvist på farten, men vinkelen var litt imot svensken og skuddet gikk rett på Per Morten Kristiansen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELTEN: Deshorn Brown ble den store helten for Vålerenga. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Hjemmelaget eksploderte
Men etter 35 minutter spilt skulle hjemmelaget få noe å juble for. Nyeinnkjøpte Deshorn Brown ble spilt nydelig gjennom av Daniel Fredheim Holm og alene med Kristiansen sviktet ikke jamaicaneren.

Minuttet etter fulgte Vålerenga samme oppskrift. Holm fikk plass i mellomrommet og Brown var nok engang alene med Haugesund-keeperen. Bortelaget ropte på offside, men dommeren vinket ikke. Dermed puttet Brown sitt andre for kvelden og Ullevaal stadion gikk av hengslene.

En meget god førsteomgang av Vålerenga som gikk til pause med en fortjent 2-0-ledelse.

Ung debutant
Andre omgang startet som den første med et Vålerenga-lag som holdt ballen i laget, mens Haugesund ble springende i mellom.

Men det var bortelaget som fikk omgangens første sjanse da David Myrenstam førte ballen nedover venstrekanten og la inn til Søren Christiansen som skjøt rett utenfor.

Noen minutter senere måtte Vålerenga-veteran Kjetil Wæhler ut etter en smell han pådro seg i duell med Christian Gytkjær. Inn kom den 18 år gamle debutanten Marcus Nakkim.

Selv om Vålerenga hadde mest ball var det bortelaget som skapte sjansene, og etter 69 minutter var det kun oppofrendene forsvarspill fra blåtrøyene som gjorde at Haugesund ikke reduserte.

Etter klabb og babb i hjemmelagets boks falt til slutt ballen hos stopper Dusan Cvetinovic som brassesparket ballen mot mål, men forsøket ble blokkert av Vålerenga-forsvaret.

Vålerenga på topp
Etter noen hektiske minutter greide Vålerenga å ri av stormen, og hjemmelaget kontrollerte de siste minuttene av kampen.

Dermed vant Vålerenga sin andre kamp denne sesongen og er serieleder før de andre lagene skal ut i aksjon på lørdag og søndag.

Med sju poeng på de tre første kampene har Vålerenga gjort sin beste start siden 2004. Det vil ikke Rekdal legge mye energi i.

- Det er ikke noe jeg tenker på. Vi gjorde en bra kamp i dag, men til uka er det ny cupkamp som vi må begynne å fokusere på, sier han.

Neste runde reiser Vålerenga sørover for å spille mot Start, men Haugesund skal prøve å rette opp inntrykket på hjemmebane når de tar imot Molde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.