Ull/Kisa - HamKam utsatt etter mistanke om kampfiksing

Foto: Scanpix

- Vi tar dette på høyeste alvor, sier NFF.

08.07.12 17:15

Søndagens kamp i Adeccoligaen mellom Ull/Kisa og HamKam er utsatt.

Grunnen til dette er at Norges Fotballforbund skal ha fått informasjon som gir grunnlag for å undersøke om det kan ha vært gjort forsøk på resultatmanipulering i forbindelse kampen.

Det er fotballforbundet selv som opplyser dette i en pressemelding søndag ettermiddag.

Selv om forbundet ikke kan fastslå at det dreier som om resultatmanipulering, eller såkalt kampfiksing, gjør opplysningene det nødvendig å undersøke dette nærmere, heter det.

- Har spilt hardt
HamKam-spiller Tore Andreas Gundersen skriver på Twitter søndag ettermiddag at det skal ha blitt spilt heftig på adeccoligakampen.

- Mistanke om kampfiksing i dagens oppgjør mellom Ull/Kisa og HamKam. Har fått beskjed om at noen har spilt hardt på matchen som ikke burde det, tvitrer spissen.

HamKam-trener Vegard Skogheim forteller til Hamar Arbeiderblad at de ikke har fått noen ytterligere forklaring på hva slags informasjon NFF sitter på.

- Vi beskjed om at det foreligger mistanke om kampfiksing. Det blir spennende å høre mer om hva som er årsaken, sier han til lokalavisen.

- Det oppleves litt rart, men jeg har ikke mer å kommentere om dette. Vi var på vei til kamp, men trener litt i stedet. Vi får avvente til etter at forbundet har hatt sin pressekonferanse, sier han til NTB om saken.

NFF opplyser videre at de ønsker å ettergå tips knyttet til kamper som er spilt i Oddsenligaen.

En av kampene som vil bli undersøkt er oppgjøret mellom Østsiden IL og Follo FK, etter at sistnevnte klubb varslet forbundet om forhold som ga klubben grunn til å fatte mistanke.

Dette oppgjøret har også blitt utsatt, opplyser NFF. Ifølge VG Nett er det to Follo-spillere som skal være mistenkt for kampfiksing her.

- Tar på alvor
NFF understreker at det ikke er noe som tyder på at klubbene er involvert i organisert resultatmanipulering.

- Vi er glade for at Follo reagerte raskt, og kontaktet oss. Vi har også hatt dialog med politiet. Resultatmanipulering er det verste som kan ramme fotballen. Vi vil nå vurdere politianmeldelse, sier generalsekretær Kjetil Siem.

- Det er for tidlig å slå fast om det har skjedd uregelmessigheter eller ikke og eventuelt i hvilket omfang. Men på bakgrunn av de opplysningene vi nå sitter med, er det grunn til å ta situasjonen på høyeste alvor, sier generalsekretær Kjetil Siem i NFF til fotball.no.

Nytt kamptidspunkt for oppgjøret mellom Ull/Kisa og HamKam vil bli berammet senere. Kampen skulle opprinnelig startet klokken 18.00.

Sak om Sandefjord
Fotballforbundet vil redegjøre for dette ytterligere på en pressekonferanse klokken 17.00.

Så sent som i forrige uke skrev avisen Dagens Næringsliv om kampfiksing i Norge, og hvordan dette skal ha skjedd i en kamp mellom Stabæk og Sandefjord i 2009.

Dette skal ha kommet fram gjennom en rettsak mot kampfiksere i Tyskland. Også den gang skal det ha blitt satt store penger på utfallet av kampen mellom de norske lagene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag