*Nettavisen* Sport.

Ull/Kisa nærmere opprykk

Foto: Vegard Grøtt/Scanpix

Slo ut Bodø/Glimt i kvalifiseringen om en plass i eliteserien lørdag.

17.11.12 21:59

Ull/Kisa vant 2-0 på eget gress og slo ut Bodø/Glimt i kvalifiseringen om en plass i eliteserien lørdag.

Dermed er Ull/Kisa kun et dobbeltoppgjør unna et svært overraskende opprykk til øverste nivå i norsk fotball. Den duellen spilles neste uke mot laget som ender på 14.-plass i årets eliteserie.

– Vi vant fortjent og spilte en strålende kamp. Defensivt var vi fantastiske, og vi tok vare på mulighetene våre. Jeg er stolt av gutta og innsatsen de la ned, sa Ull/Kisa-trener Arne Erlandsen til TV 2.

Etter en jevnspilt første omgang headet Steevan Dos Santos inn 1-0 i det 49. minutt. Angrepsspilleren fra Kapp Verde scoret etter at Martin Rosenkilde stusset videre et innkast fra Kim Holmen.

Straffe
Bodø/Glimt slet med å trenge gjennom et kompakt Ull/Kisa-forsvar. Det ble mye balltrilling for gjestene, men de store målsjansene uteble i Jessheim. Tommy Knarvik var alene gjennom etter 70 minutter, men avsluttet rett på keeper.

Tre minutter før slutt sikret Kristian Flittie Onstad seieren da han gjorde 2-0 fra straffemerket. Dommeren pekte på ellevemeteren etter at Dos Santos ble felt i boksen.

Dermed røk Bodø/Glimts solide statistikk. Siden innføringen av eliteserien i 1991 hadde laget fra nord deltatt i to kvalifiseringer og gått seirende ut av begge.

Glimt-trener Cato Hansen var en skuffet mann etter tapet.

– De scoret på to dødballer. Vi visste at det kunne komme, og sånn sett var vi ikke dyktige nok. Dette er skuffende, men vi klarte ikke å skape så mye selv heller. Vi fikk ikke til det trøkket vi ønsket å ha, sa Hansen.

– Ett eventyr
Ull/Kisa kan gjøre to strake opprykk om Jessheim-klubben vinner dobbeltoppgjøret til uken. Erlandsen tok over laget for to år siden. Den gang kjempet Ull/Kisa i bunnen av 2. divisjon.

– Dette er en eventyrfortelling, og uansett hva som nå skjer har vi hatt en strålende sesong. Det vil nok være det mest sensasjonelle opprykket om vi skulle klare det, sa Erlandsen, som ikke får fornyet kontrakt etter årets sesong.

– Det tenker jeg ikke på. Jeg bryr meg bare om å vinne fotballkamper, sa 52-åringen.

Motstanderen i kvalifiseringsfinalen blir klar søndag kveld. Da spilles siste serierunde i eliteserien. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.