*Nettavisen* Sport.

Ulseth: - Jeg har fått sparken

Otto Ulseth er ferdig som trener i Tromsø. Mot sin vilje.

02.08.05 12:57

TROMSØ (TV 2 Nettavisen): - Jeg har fått sparken, og mener dette ikke er noen klok beslutning av styret. Jeg tror ikke dette vil kunne hjelpe laget til å holde seg i eliteserien. Men jeg tror Tromsø holder seg uansett, sier Ulseth til Bladet Tromsø tirsdag formiddag.

Steinar Nilsen overtar treneransvaret i Tromsø på kort sikt.

- Vi kom i en vanskelig situasjon da Otto Ulseth mandag ville ha en avklaring rundt sin stilling. Vi ville ha fokus på det sportslige raskeset mulig, og valgte derfor Steinar Nilsen ut sesongen, sier styreleder Trygve Myrvang til avisen.

- Fra da av håper vi på ro i rekkene, og at alt fokus rettes mot Brann-kampen og å ta tre poeng der, sier Myrvang.

Steinar Nilsen leder sin første trening kl. 14 i ettermiddag og debuterer i kamp når Tromsø får besøk av Brann onsdag kveld.

Pressemelding
Tidlig i ettermiddag sendte Tromsø IL også ut en pressemelding der de bekrefter Ulsetshs avgang. Der heter det at Ulseth og klubben er blitt enige om å avslutte arbeidsforholdet ut fra den situasjonen klubben befinner seg i.

Videre skriver de:

«Otto Ulseth ba mandag 1. august klubben om en avklaring på sin rolle i klubben. Denne avklaringen har kommet etter grundige diskusjoner internt i klubben. Det har også vært viktig å avklare dette spørsmålet foran neste hjemmekamp mot Brann.

Bakgrunnen for avgjørelsen er de svake sportslige resultatene de siste serierundene, og at det er viktig å skape et godt fundament for de kampene som gjenstår i årets serie.

Steinar Nilsen overtar som hovedtrener fra og med i dag og ut sesongen. Lars Espejord trekkes sterkere inn i den sportslige driften av klubben.»

BAKGRUNN:

Det var mandag møtevirksomheten startet på Alfheim. Treneren i den nedrykningstruede klubben ba selv om et møte med spillere, ledere og styremedlemmer for å få en avklaring rundt sin egen situasjon.

Da Ulseth forlot møtet ved midnatt, ville han ikke svare på om han hadde fått sparken.

De involverte møttes klokken 20.00 mandag kveld. Like etter klokken 01 i natt kom sportslig leder Tore Rismo direkte til Tromsø med flyet fra Oslo, og gikk rett i krisemøtet, som ble hevet klokken 01.30 i natt.

Da styreleder Trygve Myrvang forlot møtet, valgte han å holde kortene tett til brystet.

- Det har vært en utvikling
- Det har vært en utvikling i løpet av dagen, sa han, uten å gå nærmere inn på hva dette innebærer.

Han understreker imidlertid han at Ulseth fremdeles varr Tromsø-trener etter krisemøtet. Myrvang opplyste videre at det ville bli et styremøte på Alfheim stadion tirsdag formiddag, der de ville forsøke å avgjøre trenerspørsmålet.

- Foreløpig har vi tillit til Otto Ulseth, sa styreformannen før han forlot møtet.

- Spør ledelsen
Otto Ulseth hadde selv følgende kommentarer da han forlot møtet like før midnatt:

- Har du trukket deg?

- Nei.

- Har du fått sparken?

- Det får du spørre styret om, svarte han og nektet å svare på ytterlige spørsmål.

Med det indikerte Ulseth at møtet kan ha tatt en annen vending enn styreleder styreleder Trygve Myrvang mandag indikerte overfor TV 2 Nettavisen.

- Nå har vi fullt fokus på kampen mot Brann onsdag. Vi har tillit til Otto, slo han fast.

Heller ikke Ole Martin Årst, Karim Essediri eller Bjørn Johansen ville svare på spørsmål fra pressen da de forlot møtet en knapp halvtime etter Ulseth.

- Vi har levert en innstilling til styret som de nå får ta stilling til, lød beskjeden fra spillerne.

Svarte ikke om tillit
- Har dere tillit til Ulseth?

- Det står i innstillingen, kommenterte de knapt.

- Nå har vi fokus på Brann-kampen onsdag. Vi vil ikke spille 1. divisjon neste sesong, la de til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.