*Nettavisen* Sport.

Umulig å stoppe Solskjær

Foto: NTB scanpix / Kent Skibstad

Ole Gunnar Solskjær avslører overfor Nettavisen hvorfor han har full rett til å signere for Aston Villa.

21.05.12 11:56

SANDNES ULF - MOLDE 0-2 :

SANDNES/OSLO (Nettavisen): Ole Gunnar Solskjær fikk søndag en kort pustepause fra all oppmerksomheten rundt hans forhandlinger med den engelske Premier League-klubben Aston Villa.

Pausen ble kortvarig, men førte i det minste til at Molde tok tre poeng borte mot Sandnes Ulf, som inntil søndag hadde vært ubeseiret på hjemmebane i Tippeligaen.

Gjelsten angrer
Mens Molde kjempet om poeng i Sandnes, stilte investor Bjørn Rune Gjelsten som gjest i NRKs sportsrevy. Der fortalte Gjelsten at Solskjær la en 3-5-årsplan da treneren ble ansatt.

- Målet vårt var å skape en toppklubb over tid, og det har vi ikke rukket ennå. Vi var kanskje ikke forberedt på at tilbudene kunne komme så tidlig, sa Gjelsten, før han la til:

- Jeg bidro med 20-30 millioner kroner, og det hadde jeg aldri gjort om jeg visste at Solskjær skulle forsvinne etter ett år.

Les mer: Nå har Gjelsten uttalt seg om Solskjær

Kan gå når som helst
Uttalelsene til investoren fremstår som noe naive når man vet at Ole Gunnar Solskjær helt siden han startet i Molde-jobben er blitt koblet til managerjobber i engelske klubber.

Enkelte forståsegpåere har poengert at dersom Solskjær hadde sikret seg en klausul i kontrakten, ville alt bråket ha vært unngått. Så enkel er ikke virkeligheten.

- Jeg kan bekrefte at jeg har en klausul i kontrakten om å kunne forlate Molde til hvilken som helst Premier League-klubb når som helst, sa nemlig Ole Gunnar Solskjær til Nettavisen søndag kveld.

Ingen kommentar
Han ville imidlertid ikke svare på spørsmålet om han er trener i Molde når EM-pausen er over.

- Du ser hvordan det har gått når jeg har svart på hypotetiske spørsmål før, smilte Solskjær.

Molde-manageren har ikke snakket med Aston Villa etter fredagens besøk og regner med at birminghamklubben er i samtaler med flere kandidater til å overta jobben som ble ledig da Alex McLeish fikk sparken.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Ntb Scanpix

Offentliggjorde Solskjærs svar
Bråket startet da Kjell Inge Røkke-styrte Aker, som årlig bidrar med 30 millioner kroner til Molde Fotballklubb, sendte ut en pressemelding med beskjed om at denne støtten vil forsvinne etter sesongen.

Aker trekker støtten som en følge av at Solskjær reiste til Birmingham for å forhandle med Aston Villa. Røkke er fornærmet for at Solskjær før avreise ikke ville svare på tre konkrete spørsmål.

Konflikten er såpass alvorlig at Molde valgte å offentliggjøre Solskjærs svar da disse omsider kom.

Les mer: Se Solskjærs upopulære svar til Røkke

Tar selvkritikk
Solskjær bekreftet i disse svarene at han vil takke ja til et eventuelt tilbud fra Aston Villa, at han vil ta med seg to av trenerne i klubben og i tillegg gi et tilbud til Magnus Wolff Eikrem.

Etter 2-0-seieren i Sandnes la Solskjær ikke skjul på at han likte dårlig at dette ble offentliggjort.

- Jeg synes det er trist at svarene har lekket ut, sa han til Nettavisen.

Det er imidlertid én ting han tar selvkritikk på: At han inviterte Aston Villa til å komme hjem til ham torsdag kveld.

- Jeg trodde flyet kom 09.00. Jeg burde forsikret meg om at det kom da og ikke på selveste 17. mai.

Alt om 10. serierunde: Tromsø ydmyket Hareides vikinger

Taus spillergruppe
Magnus Wolff Eikrem ville ikke uttale seg om verken Solskjær eller Aston Villa etter 2-0-seieren som målene til Joshua Gatt og Jo Inge Berget sørget for.

- Han sa ikke så mye om situasjonen før kampen, bare hvordan vi skulle vinne kampen i dag, sa Wolff Eikrem til Nettavisen, før han la til:

- Jeg vil ikke snakke om ting som ikke har med kampen å gjøre.

Daniel Berg Hæstad hadde imidlertid én kommentar.

- Jeg håper ikke Solskjær får jobben.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.