*Nettavisen* Sport.

Ungarns landslagssjef: - Norge er absolutt favoritter

Ungarns landslagssjef Bernd Storck mener Norge er favoritter i playoffkampene.

Ungarns landslagssjef Bernd Storck mener Norge er favoritter i playoffkampene. Foto: Vidar Ruud (NTB scanpix)

Den ungarske landslagssjefen møtte pressen før skjebnekampene mot Norge.

12.11.15 09:39

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Bernd Storck (52) er mannen som skal prøve å lede Ungarn til landets første mesterskap siden 1986.

Onsdag kveld svarte tyskeren på spørsmål fra både norske og ungarske journalister på den offisielle pressekonferansen før torsdagens playoffkamp på Ullevaal Stadion.

Den ungarske landslagssjefen var i godt humør, og virket å glede seg til utfordringen som venter ham og laget hans. Og skal man tolke tyskerens uttalelser onsdag, virket ungarerne å være godt forberedt på hva som venter dem torsdag kveld.

Likevel er han tydelig på at Norge er favoritter.

- Vi er fornøyd med at vi er i denne situasjonen. Målet vårt var playoff i denne kvalifiseringen. Nå ser vi frem til disse to kampene. Norge er absolutt favoritter når vi ser på den erfaringen spillerne deres har i Europa League og i Champions League, men vi har også et bra lag. Vi har forberedt oss bra i de siste ti dagene, sier Storck til Nettavisen og resten av pressekorpset på Ullevaal onsdag kveld.

Venter tøff kamp

Landslagssjefen legger ikke skjul på at han venter seg en meget tøff kamp mot Norge torsdag.

- Jeg synes Norge har en bra lagmoral, de spiller bra sammen, de spiller fysisk fotball, og jeg tror de vil legge press på oss fra første minutt i morgen.

- Vi må klare å forsvare oss mot det presset, men vi må også spille fotball. Vi trenger å score mål, som dere vet, så teller bortemål dobbelt. Derfor er det viktig for oss å være disiplinerte i forsvar, men også finne en måte å score, sier Storck til Nettavisen.

Ungarerne har allerede tatt flere grep for å være best mulig forberedt til de to kampene mot Norge. Det ungarske forbundet har blant annet flyttet en serierunde i den hjemlige ligaen for at landslaget skulle ha mest mulig tid sammen før denne ukens skjebnekamper. Storck har en god følelse før kampene mot Norge.

- Vi har to kamper og en sjanse til å gå til Frankrike. Jeg synes spillerne har gjort det bra på trening. Jeg har en bra følelse. De er alle fokuserte før kampen. Vi har ingenting å tape. Vi har et bra lag, vi har et ungt lag. Jeg tror vi får se en god kamp i morgen, forklarer Ungarns trener.

Tidligere Premier League-profil Zoltán Gera (36), som nå er Ferencváros-spiller, mener Ungarn er godt forberedt på hva som venter dem.

- Men vi vet at dette ikke blir avgjort i morgen, det er to kamper som avgjør. Det som er viktig, er at vi klarer å score mål i morgen (torsdag). Men vi har ikke noe press på oss, vi har oppnådd det vi ønsker. Men vi ønsker å benytte oss av denne muligheten. Vi spiller mot et godt lag bestående av unge spillere, og vi har sett de spille mange ganger, sier Gera ifølge tolken som deltok på pressekonferansen.

I likhet med Gera trekker trener Bernd Stock frem viktigheten av å score et bortemål mot Norge.

Slått av Nord-Irland

Til tross for at gjestene virker godt forberedt, må Norge likevel regnes som favoritter i de kommende kampene mot Ungarn.

Ungarn plukket totalt 16 poeng i gruppespillet, og endte til slutt med fire seire, fire uavgjorte og to tap. Men gruppa var «enkel», og landene som gikk direkte til EM fra gruppe F er Nord-Irland og Romania.

Ungarerne viste heller ikke god form mot slutten av kvalifiseringen da de kun vant én gang på de fire siste kampen, og den seieren kom hjemme mot hjemme mot Færøyene (2-1).

Kan bli første mesterskap på 15 år

Skulle Norge slå Ungarn i de to kommende playoff-kampene, vil det være første gang siden EM i 2000 at det norske herrelandslaget i fotball kvalifiserer seg til et sluttspill.

Norge har vært i nærheten av å kvalifisere seg til mesterskap tidligere, men både i 2003 og 2005, kom de til kort i avgjørende playoff-kamper. Da møtte de riktignok Spania og Tsjekkia, som er langt tøffere motstand enn det ungarske landslaget.

Den første playoff-kampen mot Ungarn spilles på Ullevaal Stadion allerede torsdag 12. november klokken 20.45, mens den siste og avgjørende kampen har avspark samme klokkeslett søndag 15. november. Begge kampene sendes også på TV-kanalen TVNorge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.