RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unggutt sørget for at LSK kan puste ut

Foto: Marit Hommedal/Scanpix
Sist oppdatert:
Mathis Bolly scoret to ganger mot Brann.

BRANN - LILLESTRØM 2-3:

Lillestrøm hadde ikke slått Brann i Bergen siden 2004 i ligasammenheng, før møtet de to lagene imellom mandag kveld.

Den gang vant laget fra Romerike med solide 5-1, og tre av målene ble scoret av Arild Sundgot. Denne sesongen har ikke Lillestrøm levert så mange slike resultater, men laget har faktisk vært bedre på bortebane enn på hjemmebane.

Og nettopp det fikk Brann erfare mandag. Lillestrøm tok tidlig ledelsen ved Mathis Bolly, før Erik Huseklepp snudde det hele med to fulltreffere.

I andre omgang våknet imidlertid gjestene på nytt og mål av Mathis Bolly og Anders Østli sørget for at Lillestrøm tok alle poengene.

- Trenger flere poeng
Lillestrøm ligger nå på 11.-plass med 32 poeng, mens Brann fortsatt ligger som nummer seks med sine 42 poeng.

- Dette var deilig. Jeg tror fortsatt vi trenger noen poeng til for å være sikre å unngå nedrykk, men de håper jeg vi tar så fort som mulig, sier LSK-trener Magnus Haglund til TV 2.

Lillestrøm møter Stabæk hjemme på Åråsen i neste serierunde.

- Dette var spesielt, men alle seire er spesielle. Brann spiller utrolig god fotball på hjemmebane, så dette er vi glad for, sier svensken etter seieren.

Haglund trekker ført og fremst fram forsvaret som nøkkelen til trepoeng mandag, men har også noen rosende ord om tomålsscorer Mathis Bolly.

- Dette var en laginnsats, men skal jeg trekke fram noen må det bli midtstopperne. Vi har også noen fantastiske unggutter, og Bolly fortjener også litt ros, sier treneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

To ganger Huseklepp
Det var Lillestrøm som fikk en drømmestart på oppgjøret mandag kveld. Allerede etter sju minutter sendte Mathis Bolly gjestene i føringen.

Tomasz Sokolowski tabbet seg ut da han serverte ballen til LSK-spilleren. Bolly brukte farten og dro seg innover i banen, før han banket ballen inn i venstre hjørne.

En flott prestasjon av U21-landslagsmannen, men Branns Sokolowski må nok likevel ta på seg skylden for denne scoringen.

Heldigvis for den tidligere Lyn-spilleren skulle det bare gå noen minutter før lagene igjen var like langt. I det 12. minutt utlignet Brann ved Erik Huseklepp.

Unggutten Kristoffer Larsen vant ballen ved dødlinjen og slo den inn i feltet. Der fikk Huseklepp hodet på kula og headet den i mål via tverrliggeren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Etter scoringen tilrev Brann seg et initiativ i kampen, uten at hjemmelaget skapte de helt store målsjansene. Lillestrøm hadde nok med å forsvare seg.

Det så ut til å gå mot uavgjort til pause, men på overtid i første omgang dukket Kim Ojo opp i feltet. Den sterke spissen ble lagt i bakken i duell med Henning Hauger.

Snudde kampen
Den tidligere Stabæk-spilleren hadde et godt tak rundt Brann-spissen og det var ikke noe å si på at dommer Kristoffer Helgerud pekte på krittmerket.

Fra elleve meter var Erik Huseklepp sikker og satte kula trygt forbi Sead Ramovic. LSK-keeperen var for øvrig rasende for at dommeren blåste straffe, uten at noen skjønte helt hvorfor.

Etter pause kom Lillestrøm mer med og tidlig i andre omgang var Palmi Rafn Palmason nær utligning etter godt forarbeid av Thorstein Helstad. Piotr Leciejewski reddet mesterlig.

Det skulle gå 66 minutter før Lillestrøm fikk lønn for strevet, men da Mathis Bolly satte inn sitt andre mål for kvelden fikk gjestene ekstra krefter.

Unggutten kom seg fri på rundt 20-25 meters hold og banket til. Ballen fløy forbi Leciejewski og inn i lengste kryss. En flott scoring av Bolly, som hadde en svært god kveld i Bergen.

Og i det 83. minutt var kampen snudd. Bjørn Helge Riise slo inn og Anders Østli kom på ballen. Midtstopperen satte ballen forbi Branns keeper og plutselig sto det 3-2 til LSK.

Flere mål ble det aldri, selv om Brann var nær utligning på tampen og dermed tok Magnus Haglunds menn et stort steg bort fra nedrykksstriden i Tippeligaen. LSK har nå sju poeng ned til kvalifiseringsplassen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere