RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Unggutt var eneste Liverpool-lyspunkt


IMPONERTE: Brad Smith spilte en god kamp for Liverpool.
IMPONERTE: Brad Smith spilte en god kamp for Liverpool. Foto: Fabrice Coffrini (Afp / NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Brad Smith imponerte i Europa Legaue.

SION - LIVERPOOL 0-0:

Liverpool var allerede klare for neste runde i Europa League før den siste gruppekampen i turneringen torsdag kveld, men manager Jürgen Klopp valgte likevel å stille med et habilt mannskap borte mot sveitsiske Sion.

Folk som Roberto Firmino, Nathaniel Clyne, Adam Lallana, Emre Can, James Milner og Dejan Lovren spilte alle fra start i ostelandet.

I tillegg var også kaptein Jordan Henderson tilbake fra skade. Midtbanespilleren har vært ute store deler av denne sesongen.

Unggutt imponerte
På backplass hadde unggutten Brad Smith fått tillit. Gutten fra Australia har fått noen sjanser for de røde, etter at Klopp tok over i klubben.

I oppgjøret mot Sion imponerte 21-åringen med flere gode innlegg fra sin venstrekant, omtrent det eneste Liverpool skapte i kampen.

Så sent som i juni 2015 sto Smith faktisk uten kontrakt med Liverpool og unggutten ønsket ikke å akseptere det budet de røde la på bordet. Smith mente det ville være bedre tilbud å oppdrive andre steder.

Ifølge lokalavisen Liverpool Echo var Smith på prøvespill i flere klubber, men siden Liverpool nektet å frigi 21-åringen, og i stedet krevde at en eventuell overgangssum skulle bestemmes av en komité, var det ingen av klubbene som tok sjansen på å signere backen fra Australia.

Klubbene fryktet at overgangssummen skulle bli for stor. I oktober gjorde Smith helomvending og signerte en ny avtale med Liverpool.

I det siste har han altså blitt rikelig belønnet med spilletid.

Et langt gjesp
Noen fartsfylt og underholdene forestilling ble det likevel aldri i denne kampen. Første omgang mellom langene ble et langt gjesp.

Divock Origi fikk riktig nok en god mulighet etter bare fem minutter, da nevnte Smith slo herlig inn, men spissen som nylig nettet hat trick mot Southampton i cupen, klarte ikke å få ballen på mål denne gangen.

I andre omgang kastet Klopp innpå Philippe Coutinho i jakten på et vinnermål, men det som skjedde etter pause var heller ikke mye.

Coutinho har vært ute med skade en periode og gjensynet med den fikse brasilianeren var nok også et gledelig øyeblikk for fansen.

Begge lag videre
Litt spenning ble det da Divock Origi snappet ballen foran Sion-keeper Andrins Vanins etter 71 minutter, men selv om målvakten fulgte etter belgieren ut av 16-meterfeltet, klarte ikke Liverpool å utnytte dette.

Origis innlegg ble i stedet klarert, uten store problemer.

Origi fikk også en god sjanse fem minutter før slutt, etter et nytt innlegg fra Smith, men kom ikke skikkelig på ballen og keeper reddet.

Nærmere scoring kom ingen av lagene, noe som betyr at både Liverpool og Sion er videre i Europa League.Rubin Kazan ble nummer tre og Bordeaux nummer fire. Liverpool vant gruppen og sanket ti poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere