RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

Unggutta sikret Arsenal-jubel

Sist oppdatert:
Arsenal gjorde jobben i Praha, og sikret seg dermed videre avansement i Mesterligaen.

SLAVIA PRAHA-ARSENAL 0-0:

Bare en teori hinsides all fornuft kan gjøre at Arsene Wengers menn nå ikke tar seg videre i den gjeveste europacupen. London-klubben gikk for ett poeng, og fikk det – med bare tre "faste” spillere i førsteelleveren.

- I siget
Det var et ungt Arsenal-mannskap som løp ut på Strahov stadion i den tsjekkiske hovedstaden denne onsdagskvelden. Bendtner, Walcott, Denilson, Diarra, Song og Eduardo er alle spillere med tiden foran seg.

Bortelaget klarte, naturlig nok, ikke å gjenta 7-0-bedriften fra sist gang lagene møttes. Men Arsenals målvakt Manuel Almunia var svært godt fornøyd, både med sin egen og lagets innsats i Tsjekkia.

- Vi er definitivt i siget, og det er det viktigste. For min egen del må jeg holde nivået oppe til enhver tid, og i dag er jeg meget godt fornøyd med egen innsats, sier keeperen til Sky Sports etter flere kvalifiserte redninger.

- Fortjener skryt
Onsdagens forhold var forferdelige for begge lag, men Almunia mener lagkameratene kjempet godt i et vær som ikke akkurat favoriserte et spillene Arsenal-lag.

- Været gjorde det vanskelig. Slavia spilte også godt, men tross alt – banen var ikke bra, sier han.

Manager Arsene Wenger var også godt fornøyd med ett poeng. Etter kampen skrøt han av sine disiplers defensive arbeid.

- Alt i alt fortjener de skryt, de forsvarte seg bra. Det er aldri lett å vinne mesterligakamper, spesielt ikke når man vant såpass enkelt mot samme motstander for ikke så lenge siden, mener franskmannen.

Stjerner sto over
Og det var tydelig at bortelaget kom til Praha med ett mål for øyet: Uavgjort. I en kjedelig, men jevnspilt kamp, slet det unge Arsenal-mannskapet med å trenge gjennom Slavia-forsvaret. Og det var vertene som var nærmest seieren foran de 18.000 tilskuerne på sin hjemmestadion.

Så langt står Arsene Wenger & co. med tre seirer og én uavgjort kamp i Mesterligaen og formidable 11-0 i målforskjell. To gigantiske Slavia-seirer, samt to enorme Arsenal-tap, er det eneste som kan forhindre at London-klubben tar seg videre fra Mesterligaens gruppe H.

Verken Cesc Fabregas, Emmanuel Adebayor, Mathieu Flamini, Tomas Rosicky, Alexandr Hleb, Robin van Persie eller Bacary Sagna startet onsdagens kamp for Arsenal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere