RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ungguttenes festkveld

Sist oppdatert:
Anført av en strålende Jan Gunnar Solli hadde Norge full kontroll mot Slovenia Dermed er landslaget et skritt nærmere VM i 2006.

Norge fikk akkurat den starten de drømte om da John Carew iskaldt ga hjemmelaget 1-0 etter kun syv minutters spill. Morten Gamst Pedersen fikk kranglet til seg ballen på midtbanen, slo en perfekt stikker til Carew.

Alene med den slovenske keeperen vist Besiktas-spilleren seg fra sin beste side, og skrudde inn ledermålet.

Dobbel sjanse
Like etter var Steffen Iversen nære ved å doble ledelsen, men alene med keeper var skuddet for svakt, og Vålerenga-spissen måtte nøye seg med en corner. Mot tamme og ufarlige slovenere fortsatte Norge å presse, og spesielt på flankene hadde Morten Gamst Pedersen og Jan Gunnar Solli en herlig dag på jobb.

Spesielt var Solli en konstant trussel ute på høyresiden, og fem minutter før sidebyttet slo han en ferdigscoret ball inn til Steffen Iversen. Dessverre valgte den gamle Spurs-proffen å ta en Lundekvam, og ballen ble headet ned i bakken og over tverrliggeren.

Strålende unggutter
Det norske festspillet fortsatte etter sidebyttet, om en og en usedvanlig hissig Morten Gamst Pedersen doblet ledelsen etter en times spill. Iversen stusset, Solli brystet ballen videre, og Gamst Pedersen løp igjennom og scoret sikkert.

Reserven Alexander Ødegaard kom inn for Gamst Pedersen da ti minutter gjensto, og Sogndal-spilleren scoret med en iskald overstegsfinte i sluttsekundene, og viste hva som bor i ham og det norske landslaget da han rundet av showet med å dunke inn 3-0 med yttersiden.

- Vi har visst hva som har bodd i laget, men vært litt preget av alvoret de siste kampene, sa Åge Hareide etter seieren.

- Men i dag fikk vi endelig vist det frem, sa en strålende fornøyd landslagstrener til TV 2 etter seieren.

Her finner du kampfakta fra Norge - Slovenia.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere