Gå til sidens hovedinnhold

Ungt Liverpool vartet opp med målfest

Totalt åtte mål da Premier League-klubben møtte Young Boys.

YOUNG BOYS - L'POOL 3-5:

Det var et ungt Liverpool-lag som stilte til kamp i Europa League torsdag kveld. Ironisk nok sto Young Boys fra Sveits på motsatt banehalvdel.

Ungguttene Suso og André Wisdom fikk begge sine debuter fra start for A-laget, mens flere andre lovende spillere satt på det røde lagets benk. Nykommer Ossuama Assaidi spilte også fra start. Manager Brendan Rodgers hadde valgt å hvile de største stjernene til kampen, og folk som Steven Gerrard og Luis Suarez var begge igjen hjemme i England.

Men selv uten stjernene skulle Liverpool få sine tre første poeng i denne sesongens Europa League. Det ble en svært underholdende og målrik kamp i Sveits.

For gjestene scoret blant andre folk som Wisdom, Sebastian Coates og Jonjo Shelvey (2), samt at vertene satte en ball i eget nett. Dette holdt til et 3-5-resultat for Liverpool.

Rot, tull og debutmål
Liverpool fikk en drømmestart på kampen da de tok ledelsen allerede i det 3. minutt. Hjemmelagets Christoph Spycher banket ballen i Jhani Ojala og inn i eget mål.

Det var Stewart Downing som slo innlegget, men Young Boys-forsvaret skal nok ha det meste av æren for at ballen havnet i nettmaskene.

Til tross for en tidlig ledelse klarte ikke Liverpool å feste noe utpreget grep om kampen, og etter 38 minutter slapp gjestene Young Boys inn i kampen ved rot og tull.

Kommunikasjonen sviktet totalt mellom Liverpool-keeper Brad Jones og kollega José Enrique. Sistnevnte klarerte rett i beina på en Young Boys-spiller.

Det var Rapahel Nuzzolo som fikk ballen og spissen hadde ingen problemer i verden med å sette ballen i det tomme nettet.

Vertens jubel skulle imidlertid bli stilnet raskt. Få minutter senere steg debutant André Wisdom til værs på en corner fra Nuri Sahin og headet gjestene tilbake i ledelsen.

Den 19 år gamle forsvareren var en av de som hadde en god og solid første omgang for Liverpool, og Brendan Rodgers lot seg nok også imponere av unggutten.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Målfest i Sveits
Liverpool startet også andre omgang bra og kom til noen gode sjanser, men i stedet for at gjestene skulle ta et langt steg mot seier, slo i stedet Young Boys tilbake.

Og selvfølgelig var det Jhani Ojala som fikk æren av å sette inn 2-2 etter innlegg fra Raul Bobadilla. Ojala dro seg fri fra en annen målscorer, Wisdom, og headet i mål.

Og vondt skulle bli verre for gjestene. Etter 63 minutter tok hjemmelaget ledelsen for første gang i kampen ved Gonzalo Zarate. Han chippet ballen i mål på herlig vis.

Det var en underholdende kamp i Sveits og bare minutter etter Young Boys ledermål slo Liverpool tilbake. Sebastian Coates sto for utligningen til 3-3.

Og den som trodde scoringsfesten var over tok feil. Liverpool hadde mer å by på, og mot slutten satte Jonjo Shelvey ballen i mål to ganger for gjestene.

Dermed fikk Brendan Rodgers og hans menn med seg tre viktige poeng fra første gruppekamp i Europa League. I den andre gruppekampen spilte Anzji uavgjort mot Udinese.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot