Gå til sidens hovedinnhold

United avfeier Falcao-løgn

- Vi er kjent med ryktene, uttaler klubben.

Det har den siste tiden versert en del rykter om alderen til Manchester Uniteds sommersignering, Radamel Falcao. Enkelte rapporter har hevdet at superspissen er 30 år og ikke 28, som det passet hans viser.

Grunnen til at dette har blitt en stort tema i mediene er at United har en opsjon på kjøp av Falcao til neste sommer. Spilleren er nå på lån i klubben, en avtale som skal ha kostet klubben rundt seks millioner pund og skal det hele gjøres permanent må United ut med rundt 52 millioner pund neste år.

Det ville selvsagt vært galskap å betale så mye for en spiller på 31 år og derfor har ryktene rundt alderen til colombianeren fått mange til å lure.

Nå bekrefter imidlertid United at de har fått tilfredsstillende dokumentasjon på at Falcao ikke er eldre enn 28 år. Dermed ser det ut til at ryktene som har svirret kan avskrives som tull, tøys og oppspinn. Fødselsdatoen 10. februar, 1986, som står i passet, skal ifølge Daily Mail være korrekt.

- Vi er kjent med ryktene rundt Falcaos alder, men for oss var det aldri noe problem, melder Premier League-klubben til storavisen mandag.

Det har i mange år vært snakk om alderen til Falcao og allerede under tiden i River Plate i Argentina, var det snakk om at han hadde «justert» alderen sin, slik at han kunne spille på U20-nivå og delta i U20-VM i 2005.

I 2012 ble det funnet dokumenter fra colombianerens gamle skole, som hevdet at Falcao var født i 1984 og ikke 1986. En fødselsattest, som Falcaos familie kunne fremvise, bekreftet likevel at 1986 var det riktige årstallet.

Daily Mail skriver videre at Uniteds største dilemma, da de vurderte om de skulle hente Falcao, var spillerens kne. 28-åringen skadet seg stygt sist sesong og gikk blant annet glipp av sommerens VM-sluttspill.

Stjernen skal derfor ha måttet gå gjennom en svært omfattende legesjekk med United, før avtalen ble sluttført. Fredag var han også tilbake på landslaget til Colombia for første gang på lenge og spilte 13 minutter.

Colombia tapte for øvrig 1-0 mot Brasil i den aktuelle kampen.

- Fysisk så føler jeg meg strålende. Etter hvert som jeg kommer i bedre form, skal jeg vise alle at jeg fortsatt er en toppspiller, sier Falcao.

United føler seg også trygg på at 28-åringen vil få en arbeidstillatelse i England og venter ikke det samme rotet som det var med Marcos Rojo.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?