*Nettavisen* Sport.

United bekrefter Mata-avtale

Foto: Paul Gilham / Getty Images

Blir klubbens rekordkjøp.

24.01.14 22:39

Manchester United bekrefter fredag kveld at de har kommet til enighet med Chelsea om en overgang for Juan Mata.

- Manchester United er fornøyd med å kunngjøre at klubben er kommet til enighet med Chelsea om overgangen til Juan Mata for en ny rekordsum, skriver klubben på sin hjemmeside.

Det gjenstår nå kun for partene å bli enige om Matas personlige kontrakt med Manchester-klubben, samt en medisinsk sjekk, før midtbanespilleren kan kalle seg United-spiller.

Overgangssummen skal ligge på 37 millioner pund, noe som gjør Mata til Uniteds dyreste kjøp gjennom tidene.

Det har lenge vært en dårlig skjult hemmelighet at Mata skulle bli United-spiller.

På fredagens pressekonferanse på Stamford Bridge, tok José Mourinho bladet fra munnen og bekreftet at spanjolen kommer til å bli solgt.

- Det går i riktig retning, og vi har tillatt Juan å reise til Manchester for å ha medisinsk test hos Manchester United, sa Mourinho.

Les mer: Mourinho bekrefter Mata-salg

Chelsea betalte rundt 23,5 millioner pund for Mata da de hentet ham fra Valencia i 2011. Det ble 13 mål i debutsesongen, hvor London-klubben vant både FA-cupen og Champions League.

I fjorårets sesong ble det 20 mål. Da vant Stamford Bridge-laget europaligaen. Men etter at José Mourinho kom tilbake som manager, er det blitt langt mindre spilletid for Mata. Spilleren virket misfornøyd da han ble byttet ut etter 53 minutter i 3-0-seieren mot Southampton 1. nyttårsdag.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.