RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United betalte dyrt for seier

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Sjeldne navn i målprotokollen, kjente navn på skadelista.

BURSASPOR-MANCHESTER UNITED 0-3:

Bursaspor leder den tyrkiske serien, men gjør alt annet enn å imponere i det gjeveste europeiske selskap. Tre kamper, null mål og null poeng, var fasiten før tirsdagens kamp, og enklere skulle det ikke bli da Manchester United sto på motsatt side.

Svekket United
Selv med et noe b-preget mannskap, hvor eksempelvis Gabriel Obertan kun fikk sin andre start for sesongen, skulle United bli flere numre for store. Riktignok hadde Turgay Bahadir et bra forsøk i førsteomgangen, men Edwin van der Sar vartet opp med en strålende blokk.

Etter hvilen var det bare United, og da de først fant nettmaskene, var det full ketsjupeffekt. Darren Fletcher scoret et sjeldent mål i starten av andreomgangen. I skottens 50. Champions League-kamp var det bare midtbanespillerens andre scoring - som han kan takke Michael Carrick gode forarbeid for.

Gabriel Obertan synes det hørtes ut som en god idé å score. På sine 18 foregående kamper i United-trøya sto den frekke breddeholderen uten nettkjenninger, men dette var imidlertid dagen for sjeldne målscorere, og kvarteret før slutt hamret han inn 2-0 fra sekstenmeteren.

Sommerens kanskje mest overraskende overgang i England var Bebes 70 millioners transfer fra Vitoria til Manchester United. Spissen fikk mye tyn i starten, men scoret mot Wolves i ligacupen for en uke siden, og gjentok suksessen mot Bursaspor drøye ti minutter før slutt med en god, gammeldags tupp.

Resultatet betyr at United nærmest er garantert avansement fra gruppe C. Ti poeng på fire kamper gir Old Trafford-laget fem poengs forsprang på tabelltreer Rangers, som tapte 3-0 borte mot Valencia.

To nye ute mot Wolves
Skåret i gleden for Sir Alex Ferguson var likevel at to av hans viktigste spillere, Nani og nevnte Fletcher, måtte ut med skader. Det betyr at vi ikke får se dem i helgas oppgjør mot Wolves.

- Nani er defititivt ute, og den biten er skuffende, innrømmer manager Sir Alex Ferguson.

Fletcher er også ute mot Wolverhampton. Begge kan også miste lokalderbyet mot Manchester City uka etter.

- Kanskje er Darron Gibson tilbake etter en influensa, mens Anderson har også hatt noe virus, og er neppe klar.

På den positive siden var spillet til noen av Uniteds mindre profilerte spillere.

- Gabriel Obertan har slitt med skader, men han er tilbake nå, og i kveld viste han hvilket fantastisk talent han er.

Sir Alex imponert av Bebe
Heller ikke Champions League-debutant Bebe fikk reise hjem uten en solid dose skryt med i bagasjen.

- Han er en god, ung spiller som fortsatt har mye å lære.

- Men det er et talent der, han er modig og kjapp, og til å være så ung foretar han gode valg, mener United-sjefen, som mener det er særs gode muligheter at Bebe vil realisere sitt store potensial.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere