RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«United-dødaren» legger opp

Foto: Getty / All OVer Press
Sist oppdatert:
- Nå er jeg ferdig, sier Danny Murphy.

Den tidligere Liverpool-, Tottenham-, Charlton- og Fulham-spilleren Danny Murphy legger opp.

36-åringen kom til Liverpool fra Crewe i 1997 og spilte for den røde klubben fram til 2004. I perioden gjorde han seg kanskje mest bemerket med noen mål mot Manchester United.

Murphy scoret tre ganger mot Liverpools erkerival, i 2000/01, 2001/02 og 2003/04, og alle gangene gikk Merseyside-klubben av banen med 1-0-seier.

Også under tiden i Fulham, 2007 til 2012, fant Murphy nettet mot Manchester United. To ganger nettet han mot Old Trafford-klubben under tiden på Craven Cottage.

- Er ferdig
Dette gjør ham til én av spillerne som har scoret flest ganger mot storklubben i Premier League-æraen.

- Det har vært en del snakk om hvorvidt jeg har lagt opp eller ikke, men jeg bestemte meg for litt siden at det er slutt nå, sier Murphy i en pressemelding.

- Slik er det. 20 år er nok. Jeg er ferdig. Jeg har hatt en fantastisk karriere og kan se tilbake på den med stor glede, sier Murphy videre.

Totalt fikk Murphy med seg 736 kamper i løpet av karrieren og scoret 119 ganger. Hans beste sesong må sies å være 2002/03-sesongen hvor han nettet 12 mål på 55 kamper for Liverpool.

Murphy avsluttet karrieren i Blackburn.

Mediajobb
Midtbanemannen har nå planer om å jobbe i media, samt begynne utdanning som trener. Han har allerede figurert som ekspert på BBCs «Match of the Day».

Murphy ble i ung alder sett på som et supertalent, men karrieren utviklet seg nok ikke helt i den retningen som mange hadde spådd for den ballsikre spilleren.

36-åringen fikk kun ni landskamper for England, til tross for at han var fast inventar på aldersbestemte landslag fra U18 og til U21-nivå.

Landslagsdebuten kom mot Sverige i en treningskamp i 2001 og han scoret sitt første og eneste mål for England mot Paraguay i april 2002.

En del skadeproblemer opp gjennom årene var noe av grunnen til at Murphys karriere aldri tok helt av, og skade var også grunnen til at Murphy gikk glipp av VM i 2002.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere