*Nettavisen* Sport.

United-direktør slår tilbake mot fansen

United-eierne har fått mye kjeft. Foto: Brendan Mcdermid (Reuters)

Manchester United-supporterne gikk nylig til et kraftig verbalt angrep på klubbens amerikanske eiere. Nå slår ledelsen på Old Trafford tilbake.

Forrige sesong ble klubbens verste på flere tiår. Resultatet ble at de røde djevlene denne sesongen har vært fraværende i de lukrative europacupene. Det har forsterket Manchester United-fansens kritikk av Glazer-familien, som kjøpte klubben for ti år siden.

I anledning tiårsjubileet for kjøpet skrev supportergruppen Independent Manchester United Supporters Trust (MUST) tidligere denne uken et åpent brev der Glazer-familien beskyldes for «eierskapskriminalitet». I brevet heter det også at de amerikanske eierne har belemret klubben med gjeld.

Nå slår United-direktør Richard Arnold tilbake.

Han hevder at eiernes langsiktige visjoner innebærer at klubben fortsatt skal ha betydelige muskler både på og utenfor banen, og at United fortsatt skal forsøke å tiltrekke seg verdens beste spillere.

– MUST må gjerne ha sitt syn, men jeg er ikke enig med dem, sa Arnold da han talte under en idrettskonferanse i London onsdag.

United-direktøren hevder fraværet av store mesterligakvelder, med kamper mot Barcelona, Real Madrid og Bayern München, har vært mer merkbart for spillerne og fansen enn for klubbens regnskapsavdeling.

– Med tanke på klubbens langsiktige visjon, og det å strukturere virksomheten slik at den blir lønnsom og har en variert inntektsstrøm, har dette påvirket lønnsomheten og evnen vår til å hente de beste spillerne i langt mindre grad enn folk tror, sa Arnold.

– Det at vi styrer finansene på en måte som gjør oss levedyktige på lang sikt, tar ikke bort det faktum at det var smertefullt ikke å være med (i mesterligaen), tilføyde han.

United er i øyeblikket nummer fire i Premier League og har stø kurs mot høstens mesterliga. Mye tyder riktignok på at laget til Louis van Gaal må gjennom kvalifisering.

Direktør Arnold er glad for at klubben synes å være på vei tilbake i det gode selskap.

– Nå har vi hatt et ett år langt eksperiment, og det er ikke i våre planer å gjøre dette lenger, så for Guds skyld la oss ikke prøve dette eksperimentet igjen, sa han med et smil.

United offentliggjør klubbens økonomiske resultat for tredje kvartal torsdag. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag