United dro inn over fire milliarder kroner

KAN JUBLE: Manchester United tjener gode penger, til tross for et dårlig sportslig år.

KAN JUBLE: Manchester United tjener gode penger, til tross for et dårlig sportslig år. Foto: Ian Macnicol (AFP / NTB scanpix)

Til tross for store David Moyes-utgifter.

2013/14-sesongen var ikke så minnerik for Manchester United sportslig, men den svært populære Premier League-klubben gjorde det godt økonomisk.

Onsdag offentliggjorde klubben en totalt inntekt på 433 millioner pund. Det tilsvarer godt over fire milliarder norske kroner etter dagens kurs.

Ifølge BBC skal 41 millioner pund - rundt 400 millioner kroner - være gevinst.

- Optimistisk
Tallene gjelder fra 1. juli, 2013 til 30. juni, 2014. Inntekten på over fire milliarder kroner er 19 prosent opp fra det klubben tjente året før.

- Vi ser veldig optimistisk på framtiden og føler at dette er starten på et nytt kapitel i Manchester Uniteds historie, sier direktør Ed Woodward.

Tallene som ble sluppet onsdag viser også at sparkingen av David Moyes og hans stab ble en dyr affære for United. Moyes tegnet en seksårskontrakt før sesongen, men måtte ta sin hatt og gå før sesongen var ferdigspilt.

Sparkingen skal ha kostet United rundt fem millioner pund, altså over 50 millioner kroner, skriver ITV Sport. Senere ble Louis van Gaal ansatt.

Til tross for at det går så det griner med Old Trafford-klubben, har eieren, Glazer-familien, fortsatt en stor gjeld å betjene. Det skal være snakk om at den amerikanske familien har en gjeld på svimlende 342 millioner pund.

Det er over tre milliarder norske kroner. Det skal imidlertid legges til at Glazer-gjelden for noen år siden var langt større og slik sett går det riktig vei.

Vil gå ned
Inntektene som nå er meldt inn inneholder penger som ble tjent i forbindelse med Champions League-spill sist sesong. Dette året står United utenfor europacupspill og det er ventet at inntektene vil gå en del ned neste år.

Ifølge rapporten er det ventet at United vil dra inn mellom 385 og 395 millioner pund i løpet av det enste året.

Ifølge David Conn i The Guardian kommer 189 millioner pund av Uniteds inntekter fra sponsorinntekter. Klubben tegnet hele 20 nye avtaler det siste året og disse inntektene står for 44 prosent av Uniteds totale inntekt.

TV-avtaler fra Premier League og Champions League har en total på 136 millioner pund og står for 31 prosent av klubbens totale inntekt.

Penger hentet inn på selve kampdag, i form av billettsalg og lignende, har en total på 108 millioner pund og er også en stor post på budsjettet.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.