United er mestere

Foto: Martin Rickett

Sir Alex Ferguson & co tar derfor rekorden i antall ligagull fra Liverpool.

14.05.11 17:23

Endelig kunne Manchester United-tilhengerne slippe jubelen løs. United spilte 1-1 borte mot Blackburn, og sikret seg med det sitt 19. ligamesterskap.

Dermed passerer de Liverpool, og er nå det laget med flest ligatitler i England.

Glade spillere
- Å vinne ligaen er en fantastisk følelse for oss alle, og det er stort å vinne 19. tittelen. Vi visste vi trengte ett poeng, og det var fantastisk å se straffen gå i mål. Dette gjorde jeg for fansen, sier Wayne Rooney i et intervju med Sky Sports etter kampslutt.

Rooney ble også spurt om det var viktig å ta tronen fra Liverpool, og det var han enig i.

- Absolutt. Nå har vi vunnet 19 ligatitler, og jeg er utrolig fornøyd, sier United-spissen.

Ryan Giggs var minst like fornøyd.

- Det handler om øyeblikk som dette. Laget er briljant, og vi vil vinne trofeer. Vi har spilt mange gode kamper og fortjener å være mestere, sier Giggs.

- Det er utrolig. Jeg har drømt om dette øyeblikket lenge, og jeg kan ikke tro det. Vi er det beste laget i verden, smilte Javier Hernández.

Sir Alex Ferguson var en lettet mann etter at ligagullet ble sikret.

- Det er en fantastisk prestasjon. Blackburn kjempet for livet, men vi ga aldri opp. Jeg er veldig fornøyd, og vi har gjort en fantastisk sesong, sier Ferguson.

Dårlig United-kamp
Sir Alex Ferguson og hans gutter dro til bortekampen mot Blackburn i visshet om at ett poeng ville være nok til ligagullet, og United gikk rett i strupen på Blackburn.

Etter kun tre minutter smalt det i treverket på Ewood Park. Rooney slo et innlegg fra høyrekanten, og Nani headet i tverrligger og over mål.

Fem minutter senere var det hjemmelagets tur til å yppe seg. David Hoilett slo et innlegg som havnet hos Christopher Samba, men midtstopperen skjøt over på halv volley fra ti meter.

Samba er for øvrig den spilleren for Blackburn med flest avslutninger denne sesongen, noe som sier mye om hvorfor Blackburn har slitt i bunnen denne sesongen.

Blackburn og manager Steve Kean hadde igjen plassert Morten Gamst Pedersen på banken fra start, og han fikk se lagkameratene ta ledelsen mot ligalederne.

Etter 20 minutter kontret Blackburn, og lobbet nesten i mål. Lobben gikk til siden og ut til Martin Olsson. Svensken slo et innlegg tilbake i United-boksen, rett i beina til veteranen Brett Emerton, som sikkert satt ballen bak United-keeper Kuszczak og i mål.

Usikker Kuszczak
Tomasz Kuszczak fikk sjansen i United-buret i Edwin van der Sars skadefravær, og polakken virket preget av alvoret. Flere ganger holdt han på å miste ballen til Blackburn-spillerne, og opptrådte utrygt ved flere anledninger.

United gjorde en tafatt første omgang på Ewood Park, og maktet aldri å sette Blackburn-keeper Paul Robinson på noen virkelige prøver. Dermed gikk lagene til pause med en 1-0-ledelse til hjemmelaget.

Etter pausen fortsatte United å ha ballen mest, men uten å skape de største sjansene. Mye av æren for det må Blackburns solide midtforsvar ta. Christopher Samba og Phil Jones rensket unna det som kom deres vei.

Etter 64 minutter var hjemmelaget centimeter fra å øke ledelsen til 2-0. Martin Olsson får et innlegg fra kanten, og knuste Antonio Valencia i duellen og headet i stolpen.

I stedet er det United som fikk muligheten til å utligne, da de fikk straffespark etter 71 minutter. Javier Hernández ble felt av Paul Robinson, og etter diskusjon med linjemannen valgte dommer Phil Dowd å peke på ellevemetersmerket. Rooney scoret på straffen, og United kunne finne frem champagneflaskene, for flere mål ble det ikke på Ewood Park lørdag.

PS: Morten Gamst Pedersen ble byttet inn for hjemmelaget etter 57 minutter, og fikk spille den siste halvtimen for Blackburn, uten å utrette stort.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.