United-ess: - Den beste spissen jeg har møtt

Foto: Paul Ellis / AFP / NTB scanpix

Luis Suarez er tilbake.

26.09.13 00:03

MANCHESTER UNITED - LIVERPOOL 1-0:

Onsdag møttes Manchester United og Liverpool til dyst i ligacupen. Møtene mellom de to klubben er nesten alltid intense og dramatiske.

Denne kampen var litt ekstra spesiell, siden utskjelte Luis Suarez spilte sin første kamp siden han ble suspendert mot slutten av forrige sesong.

Uruguayaneren ble suspendert i ti kamper i vår, etter en episode mot Chelsea i slutten av april, der Suarez bet Branislav Ivanovic.

I møtet med United hadde spissen fått tillit fra start, til tross for at han ikke har vært involvert for Liverpool så langt denne sesongen.

Men selv om Suarez var mye involvert, og blant annet satte et frispark i tverrliggeren, skulle det ikke bli hans kveld på «Drømmenes teater».

Fikk revansj
I stedet var det benkesliteren Javier Hernandez som skulle bli den store helten. Mannen fra Mexico scoret kampens eneste mål.

Hernandez har slitt med å få spilletid under David Moyes, men fikk sjansen fra start onsdag og viste at han fortsatt vet hvor målet står.

Seieren mot Liverpool var også en god opptur for manager David Moyes som har fått en litt tøff start på karrieren i storklubben.

Så sent som søndag gikk Moyes og United på en smell mot erkerival Manchester City. Onsdag ble det revansj, og ifølge Jonny Evans gjør det ikke noe at den kommer i ligacupen.

- Det er mange spillere som ikke har fått så mye spilletid ennå, og vi ønsker å gi alt for at vi skal gå videre i denne turneringen, sier Uniteds Jonny Evans i et TV 2-sendt intervju.

- Vi viste oss kanskje ikke fra vår beste side søndag, og det var viktig å gå i krigen i dag. Det var åpnet, mange fine taklinger og god angrepsfotball, sier stopperen.

- Den beste
Evans var en av dem som måtte slite med Suarez.

- Han er nok den beste spissen jeg noen gang har spilt mot. Han er litt annerledes enn andre spisser og du må alltid være på tå hev i møte med ham, sier Evans.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Jon Super / AP / NTB scanpix

Liverpool-manager Brendan Rodgers var ved godt mot etter kampen, til tross for tap.

- Intensiteten blant våre spillere var fantastisk, men det var skuffende at vi slapp inn et mål på corner. Vi gjorde det sist helg også. Det er noe vi må se nærmere på.

- Men vi ga alt, med de spillerne vi hadde tilgjengelig. Jeg trodde Victor Moses skulle gi oss 1-1, men keeperen gjorde en veldig bra redning, sier manageren.

Rodgers var også storfornøyd med Luis Suarez.

- Ja, han ga 120 prosent. Han var helt super. Det var en intens kamp for ham, men han håndterte det bra og viser kvaliteter. Han vil bare bli skarpere, sier Rodgers.

Frisk Suarez
Det ble en fartsfylt første omgang på Old Trafford, der begge lag skapte gode sjanser. Liverpool hadde kanskje et lite overtak på erkerivalen de første 45 minuttene.

De helt store sjansene uteble, men Luis Suarez i den ene enden og Wayne Rooney i den andre enden fant stadig på noe ugagn.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Paul Ellis / Afp / NTB scanpix

Rooney fikk en bra sjanse tidlig i omgangen, da han dro bort en Liverpool-spiller og fyrte løs, men skuddet ble blokkert og hjemmelagte måtte nøye seg med corner.

United-manager David Moyes hadde gitt karer som Javier Hernandez, Jonny Evans og Shinji Kagawa en sjelden mulighet fra start, og de tre virket tente på å vise seg fram.

Både Kagawa og Hernandez hadde noen avslutninger før pause, men ikke noe som skremte Simon Mignolet i Liverpool-buret nevneverdig.

I andre enden av banen fikk Suarez god assistanse av folk som Daniel Sturridge og ikke minst venstreback José Enrique. Sistnevnte slo en rekke gode innlegg.

Det beste kom i det 22. minutt da han fant Suarez ved bakre stolpe. Spissen kom seg fri, men en litt dårlig førstetouch gjorde at David De Gea kom på ballen i siste liten.

Alt i alt var det mye nesten i første omgang på Old Trafford, men dårlig med nettsus. Da lagene gikk i garderoben sto det fortsatt målløst.

Chicarito avgjorde
Målløst skulle det imidlertid ikke stå lenge i andre omgang. Rett etter hvilen fikk hjemmelaget corner og den ble omsatt i buret.

Wayne Rooney slo inn foran mål og inne i feltet ventet målsniken Javier Hernandez. Meksikaneren liker å score mot Liverpool, og gjorde det også nå. 1-0 til vertene.

Dermed måtte Liverpool trappe opp jakten på en utligning. I det 54. minutt samarbeidet Sturridge og Henderson, men sistnevntes avslutning var ikke god nok.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: Phil Noble / Reuters / NTB scanpix

For United fortsatte Kagawa å avslutte og etter 65 minutter fyrte han i vei et overraskende skudd, men ballen gikk like over målet til Mignolet.

Det var likevel Liverpool som hadde de største sjansene, og i det 72. minutt satte Victor Moses David De Gea på en prøve med en stupheading. Spanjolen fikk toppkarakter.

Like etter hamret Luis Suarez ballen i tverrliggeren på et frispark. Det var uruguayaneren selv som ble lagt i bakken av Phil Jones, som fikk gult kort i situasjonen.

Mot tampen skapte Liverpool en rekke store sjanser, og hadde nok fortjent en utligning, men United var dyktige og heldige i forsvar og holdt unna de siste minuttene.

Flere resultater ligacupen:
WBA - Arsenal 4-5 e. str.
Birmingham - Swansea 3-1
Newcastle - Leeds 2-0
Tranmere - Stoke 0-2

Slik spilles 4. runde:
Tottenham - Hull
Newcastle - Manchester City
Burnley - West Ham
Arsenal - Chelsea
Birmingham - Stoke
Manchester United - Norwich

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.