RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Dave Thompson / Pa Photos

United-fans benekter Hillsborough-hets

Sist oppdatert:
- Vi fordømmer alle sanger relatert til Hillsborough og andre tragedier.

Lørdag tok Manchester United imot Wigan på Old Trafford og vertene imponerte stort da de vant hele 4-0.

Men det har ikke bare vært fryd og gammen etter seieren. Først var det Wigan-manageren Roberto Martinez som raste mot dommeren etter at United fikk straffe.

- Danny Welbeck skulle vært utvist, og Uniteds straffe var en av de dårligste avgjørelsene du vil se i Premier League, sa Martinez etter lørdagens kamp.

Hillsborough-hets
Også Manchester United-fansen har fått gjennomgå og nå hagler det med beskyldninger mot dem.

«Always the victim, it's never your fault» sang United-fansen under lørdagens kamp. Men det har de også gjort i hver eneste hjemmekamp siden krangelen utbrøt mellom Patrice Evra og Luis Suàrez.

Flere aviser skal imidlertid fått det for seg at Uniteds supportere hetset Hillsborough-tragedien, noe supporterleder Duncan Drasdo tar sterkt avstand fra.

«Samtlige klubber, med unntak av Manchester United, viste respekt. Enkelte United-fans gjorde skam på seg selv ved å synge denne sangen», skrev Express etter lørdagens kamp.

Drasdo, som er leder i Manchester United Supporters Trust, sa i en pressemelding at sangen ikke hadde noen som helst relasjon til tragedien.

- Vi fordømmer alle sanger relatert til Hillsborbough og andre tragedier, akkurat som vi fordømmer sanger om München-tragedien. Vi hørte den vanlige anti-Liverpool-sangen, men til tross for at noen hevder det motsatte, var ingenting rettet mot Hillsborough-tragedien.

- Støtter Ferguson
Også United-manageren Sir Alex Ferguson tar avstand fra beskyldningene og håper at fansen vil oppføre seg mot Liverpool neste helg.

- Klubben beklager det. Manageren er veldig klar på denne saken og det er nå opp til fansen å respektere det, sa en talsmann av United ifølge The Guardian.

Supporterlederen håper også at fansen respekterer Fergusons uttalelse.

- Vi støtter Fergusons ord til det fulle; det er på tide at klubbens supportere begynner å vise integritet og ære. Vi har sansen for rivalisering, men å hetse tragedier er uakseptabelt, avslutter Drasdo.

PS. Se nyhetsreportasjer fra Premier League i videospilleren til høyre for denne artikkelen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere