RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United-fansens skrekkbilde

(Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Etter tapet forlot Wayne Rooney Allianz Arena på krykker.

BAYERN MÜNCHEN - MANCHESTER UNITED 2-1:

Manchester United ledet lenge 1-0 i München, men Bayern snudde til 2-1 i løpet av det siste kvarteret. Slett ikke ufortjent, og for United er heller ikke resultatisk kritisk.

Ettmålstap på bortebane er absolutt til å leve med, i hvert fall når man får med seg et bortemål.

Men en alvorlig skade på superspissen Wayne Rooney er neppe til å leve for Manchester United, verken i Champions League eller Premier League-innspurten.

Derfor var det skrekkscener, det som utspant seg i München onsdag kveld. Wayne Rooney måtte støttes av banen. Etterpå forlot han Allianz Arena på krykker og med en støtteskinne rundt sin høyre ankel.

Svar onsdag
Onsdagen vil trolig gi svar på hvor alvorlig det er, og om Rooney rekker vårens mange storkamper. Med seriefinalen mot Chelsea som den førstkommende begivenheten.

- Han fikk et spark på ankelen, men vi må vente til i morgen for å se hvor alvorlig det er. La oss håpe det ikke er altfor alvorlig. Han kan være tvilsom til lørdag (Chelsea-kampen, red. anm.), men det er for tidlig å si, sa en bekymret Sir Alex Ferguson til The Times tirsdag kveld.

- Han blir behandlet av vårt medisinske apparat akkurat nå, så ser vi i morgen hvor alvorlig det er, sier

Sjokkstart
Wayne Rooney nevnes stadig oftere som en kandidat til årets spiller i verden. Det sier noe om hvor mye han blir savnet hvis United må klare seg uten ham.

Og Rooney brukte også tirsdagens kamp til å vise hvorfor stadig flere likestiller ham, og vel så det, med Lionel Messi. Spør du Sir Alex Ferguson, er det liten tvil om hvem han foretrekker.

- Gi meg et tidlig mål mot Bayern, ba United-manageren før bortekampen i München.

- OK, da, svarte Rooney, og hamret ballen i mål. Etter 66 sekunder.

Nani slo frisparket, Demichelis skled, og Wayne Rooney fikk all verdens med tid til å sette inn ledermålet.

Les også: Lyon fant fransk åpning

Stille på Allianz
Det ble stille på (nesten) hele Allianz Arena, men tyskerne lot seg ikke stoppe av Uniteds sjokkledelse. Sist gang de to gigantene møttes, våren 2001, vant Bayern begge kampene, og anført av en god Ivica Olic skaffet hjemmelaget seg flere gode sjanser. Kroaten mangler imidlertid Rooneys iskaldhet foran mål, og hvordan han kunne unngå å score på Altintops avslutning etter en snau halvtime forblir et lite mysterium: Upresset på snaue fem meter var det bare å sette fram labben – det klarte Bayern-spissen ikke. Ikke ennå, i alle fall.

På motsatt side fortsatte Rooney å skaffe United sjanser, godt hjulpet av en alltid arbeidsom og dyktig Darren Fletcher. Skotten spilte fram Rooney like før pause, men alene med keeper ville det seg ikke for landslagsspissen, og Hans-Jorg Butt forhindret Rooney i å få sin 35. scoring for sesongen.

Kvartfinalekampen fortsatte å bølge fram og tilbake, med gode sjanser til begge lag. Nærmest var hjemmelaget, men en god Edwin van der Sar holdt lenge tett for United. Når han til slutt måtte gi tapt er det liten tvil om hvem han kan gi skylda.

Senket av tabber
Gary Neville sto for en av etterkrigstidens mest åpenbare viljehandser kvarteret før slutt, Bayern fikk frispark og Ribery dunket til – via Wayne Rooney og bak en sjanseløs Edwin van der Sar.

Bortelaget var nære ved å overta ledelsen bare minutter senere, Nemanja Vidic fikk stå umarkert på femmeteren, men heading på Ryan Giggs corner kom aldri nærmere enn tverrliggeren.
Kampen så dermed ut til å ebbe ut med 1-1, tross to kjempesjanser for Bayern i sluttsekundene, men to minutter på overtid klarte Olic det han ikke klarte i førsteomgangen:

Omringet av fire ubesluttsomme United-forsvarere (i særdeleshet Patrice Evra) tok Olic ballen i egne ben, kjørte litt slalåm i Uniteds sekstenmeter, og dunket inn vinnermålet - og dermed er returoppgjørt på Old Trafford helt åpent. Vondt ble til verre for United da Wayne Rooney i sluttsekundene måtte hinke ut med noe som kunne se ut som et skikkelig overtråkk.

- Gir oss muligheter
- Jeg er veldig lykkelig, dette var moro, sier Arjen Robben til TV3, etter å ha måttet overvære kampen fra tribuneplass.

- Det gir oss gode muligheter foran returkampen.

Nemanja Vidic var ikke så altfor skuffet etter kampen.

- De var det beste laget i kveld, de hadde ballen mer og skapte flere sjanser, men 2-1 er ikke et så altfor dårlig resultat, mener United-stopperen.

Så spørs det altså bare med Wayne Rooney.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere