RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Reuters/scanpix

United felt av tvilsomt mål

Sist oppdatert:
Men Manchester United imponerte ikke da de tapte mot Kansas City.

KANSAS CITY - MANCHESTER UNITED 2-1:

Det kanskje viktigste som skjedde i VM i Sør-Afrika, foruten at Spania endte opp som vinnere, var debatten om mållinjeteknologi som blusset opp.

FIFA-president Sepp Blatter nekter hardnakket for at det er aktuelt, men etter Frank Lampards soleklare mål mot Tyskland i åttendedelsfinalen har det dukket opp flere og flere røster som roper om å innføre en slik teknologi for å kunne hjelpe dommerne med å ta rett avgjørelse.

Natt til mandag skulle nok Manchester United ha ønsket at en slik teknologi fantes. Sir Alex Fergusons menn kom under 1-0 tidlig mot Kansas City. Men så fikk de straffe da Dimitar Berbatov ble felt. Hjemmelagets Jimmy Conrad ble vist det røde kortet, en avgjørelse som var meget streng gitt at situasjonen ikke kvalifiserte til direkte rødt og det faktum at det var en treningskamp.

Berbatov satte straffen i mål, men så skulle et Kansas City med én mann mindre sjokkere United. En corner rett før pause traff hodet til Kei Kamara. Ballen gikk via fingertuppene til Ben Amos i United-buret, i tverrliggeren og så i mål. Eller, dommeren dømte mål, men United-spillerne raste mot kamplederen fordi de mente at ballen aldri var over streken.

Men som vi alle vet. Mål er mål.

Etter hvilen klarte ikke United å svare, selv med én mann mer. United-manager Sir Alex Ferguson var tydelig etter kampen at laget var preget av en ung backrekke.

- Uerfarenheten til forsvarsspillerne var svært tydelig de første 15 minuttene. Det ble et handikap og vi kom aldri helt tilbake etter det, sier Ferguson til manutd.com.

Med ei backrekke bestående av Rafael, Chris Smalling, Jonny Evans og Ritchie De Laet spredde usikkerheten seg i United og Kansas City skapte flere farligheter. Men Ryan Giggs mener at slike kamper er meget viktige for de unge spillerne.

- Man lærer noe for hver kamp man spiller når man er ung og man prøver alltid å ta med seg noe fra kampene, selv når man taper. Forhåpentligvis vil unggutta bli bedre som en følge av erfaringen i dag, sier Giggs.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere