RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United har aldri vært bedre

Foto: Martin Rickett / PA Photos/ NTB scanpix
Sist oppdatert:
Sjekk hvem som får æren for den historiske fangsten.

Manchester United har vunnet 20 kamper, spilt to uavgjort og tapt tre kamper etter at 25 oppgjør er unnagjort i Premier Leagues 2012/13-sesong.

Storklubben har sanket sammen totalt 62 poeng, og det er mye på dette tidspunktet av sesongen. For United er dette nemlig beste poengsum noensinne.

Nettavisen har sjekket Uniteds poengsum etter 25 serierunder i hele Premier League-æraen og kommet fram til at Old Trafford-klubben aldri har vært bedre poengmessig på dette tidspunktet.

Mot poengrekord
Fra sesongen 1992/93 og fram til dag har klubbens beste poengsum etter 25 serierunder tidligere vært 60 poeng, det skjedde i 2006/07, et år United stakk av med seriegullet.

Den gang sto sir Alex Fergusons disipler med 19 serie, tre uavgjort og tre tap etter de første 25 kampene. Fasiten etter 38 runder var 89 poeng og gullet i lomma.

Manchester-klubbens beste poengfangst ved sesongslutt er på 92 poeng fra 1994, men den gang ble det spilt 42 kamper i ligaen. På 38 kamper er rekorden 91 poeng fra 2000.

Da den rekorden ble satt sto storlaget bokført med 59 poeng etter 25 kamper, tre mindre enn i år, og slik sett burde klubben nå ligge godt an til å kunne utfordre totalrekorden.

Kampprogrammet spiller selvfølgelig ogå en rolle, men i en jevn og tett liga som Premier League, må man uansett vinne de fleste kamper for å gå til topps.

Rekorden for antall poeng samlet i løpet av en Premier League-sesong er det Chelsea som innehar. I 2004/05-sesongen sanket den blå londonklubben 95 poeng på 38 kamper.

Etter 25 kamper den sesongen hadde klubben, da ledet av José Mourinho, 64 poeng. Chelsea lå med andre ord bedre an da de satte rekorden, enn det United gjør per dags dato.

3565793

Ny målfest
Om man ser på antall scoringer så langt denne sesongen, så ligger Manchester-klubben også svært bra an. De røde har nettet 60 ganger på de 25 første kampene, mest i ligaen.

Det laget som er nærmest i antall scorede mål er Chelsea på tredjeplass med sine 51. Stamford Bridge-klubben har vært gjerrigere bakover, men ligger likevel 16 poeng bak rivalen.

Hadde det ikke vært for at lederlaget i Premier League hadde sluppet inn hele 31 mål så langt, så ville også målforskjellen vært overlegen. Sju klubber har nemlig sluppet inn færre mål.

Manchester City (21), Chelsea (27), Tottenham (29), Everton (30), Arsenal (29), Swansea (28) og Stoke (30) har alle sluppet inn mindre enn ligalederen så langt.

Ser man på de historiske tallene så er i det minste 60 scorede mål svært høyt for United. Forrige sesong hadde laget 61 etter like mange kamper, men det er eneste gang de har vært bedre.

Også i 2001/2002-sesongen sto United bokført med 60 mål etter 25 ligakamper. Det dårligste United har hatt på dette tidspunktet i sesongen, er 39 mål, helt tilbake i 1992/93-sesongen.

Det er også Chelsea som innehar rekorden for flest scoringer i løpet av en sesong med 103 i 2009/10-sesongen. Etter 25 kamper den sesongen sto londonklubben med kun 60 mål.

Han får æren
Det er nykommer Robin van Persie som har nettet flest ganger for United i ligaen denne sesongen. Den målfarlige nederlenderen har satt 18 baller i nettet.

Svært mange av scoringene til spissen har vært avgjørende for at United har fått med seg tre poeng i flere av kampene.

29-åringen gir førstelagstrener Rene Meulensteen mye av æren for at laget finner veien til nettmaskene ofte og at det klarer å avgjøre jevne kamper til sin fordel.

- Måten han trener oss på er helt enestående. Han er en av verdens beste trenere. Jeg har hatt mange gode trenere, men måten han forbereder oss til hver eneste kamp er unik.

- Alle kamper er forskjellig, så derfor legger han også opp hver eneste trening i forkant av en kamp på en unik måte, forteller superspissen.

Van Persie forteller at Meulensteen briefer laget på både styrker og svakheter hos motstanderen, og at denne kunnskapen er helt avgjørende for hvordan stjernen spiller.

- Vi vet akkurat hva som venter oss, og vi henter poeng på grunn av metodene hans. Vi har vunnet mange kamper med ett mål i år, og det er på grunn av ham, sier van Persie.

- Mot Chelsea, for eksempel, scoret jeg etter et lavt innlegg fra Antonio Valencia. Det kan virke tilfeldig, men det var et trekk vi hadde trent på hele uken, sier United-stjernen.

I tillegg til van Persies 18 mål, har følgende spillere scoret i ligaen for United: Wayne Rooney (10), Javier Hernandez (8), Patrick Evra (4), Jonny Evans (3), Shinji Kagawa (2), Tom Cleverley (2), Rafael (2), Danny Welbeck (1), Nick Powell (1), Darren Fletcher (1), Paul Scholes (1), Nani (1), Anderson (1), Alexander Büttner (1), og Nemanja Vidic (1).

Kilder: NIFS, The Telegraph, Manutd.com.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere