Gå til sidens hovedinnhold

United-helt: - En bedre manager enn Ferguson

Stjernen er ikke i tvil.

David Moyes er historie på Old Trafford og det spekuleres heftig i hvem som skal overta jobben som manager i Manchester United fra neste sesong.

Ut den inneværende sesongen er de Ryan Giggs som styrer skuta, men det fleste er enige om at ringreven Louis van Gaal er favoritt til å få jobben.

Nederlandske medier har allerede meldt at partene er i samtaler om en avtale. Van Gaal står uten jobber etter sommerens fotball-VM i Brasil, der han skal lede Nederland. Manageren har også gitt uttrykk for at han vil til England.

Én som har jobbet tett med van Gaal i mange år, er United-helt Edwin van der Sar. Keeperen var sentral i managerens legendariske Ajax-lag på 1990-tallet.

Og til tross for at van der Sar hadde stor suksess i United under sir Alex Ferguson, så er han likevel ikke i tvil om hvem som er den beste manageren.

- Jeg skal si mer om både Louis og United så fort alt har blitt offisielt, men jeg har alltid vært klar på at van Gaal er den beste manageren jeg noen gang har jobbet sammen med, sier van der Sar ifølge tabloiden The Mirror.

Keeperen vant både ligatitler og Champions League under van Gaals ledelse.

Den eksentriske treneren er blant annet kjent for å satse på unge spillere og det har tidligere vært omtalt at van Gaals tid som sjef i Ajax, var det som inspirerte nettopp Ferguson til å satse på unge, egenproduserte talenter.

Da Ferguson annonserte at han skulle legge opp i 2001, var det nettopp van Gaal som ble utpekt som erstatter. Den gang ombestemte imidlertid skotten seg og dermed måtte nederlenderen se seg om etter andre oppgaver.

Nå kan det endelig være duket for 62-åringen på Old Trafford. Det spekuleres i at han vil ta med Patrick Kluivert i trenerteamet. Ryan Giggs skal også være tiltenkt en rolle under van Gaal.

The Guardian skriver mandag at den som får jobben som ny manager i United også skal ha siste ord når klubben henter nye spillere til sommeren. Dette kan imidlertid by på problemer i van Gaals tilfelle, siden han ikke vil være tilgjengelig for klubben før etter VM, som varer til den 13. juli.

Van Gaal har i tillegg til Ajax også vært manager i Barcelona under to perioder, vært manager i AZ Alkmaar og Bayern München. Han var landslagstrener for Nederland fra 2000 til 2002 og er nå tilbake i den jobben.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe