*Nettavisen* Sport.

United-helt langer ut mot Liverpool: - Står fast i fortiden

KRITISK: Gary Neville er kritisk til hvordan Liverpool har tenkt som klubb de siste 15 årene, og forstår hvorfor Raheem Sterling ønsker seg bort. Foto: (Getty Images)

Gary Neville forstår hvorfor Raheem Sterling ønsker seg bort.

I kjølvannet av Liverpools mislykkede forsøk på å kapre en plass i neste sesongs Champions League, begynte ryktene rundt klubbens stjerne Raheem Sterling å spinne.

Unggutten ønsker seg tilsynelatende til en større klubb hvor trofé-sjansene er større.

Ubehagelig sannhet
Forståelig, mener spaltist og tidligere Manchester United-spiller Gary Neville.

I sin spalte hos Telegraph skriver han at det kan menes mye om hvordan Sterling-leiren har håndtert situasjonen, men at det hele er et resultat av hvordan de siste 15 årene har sett ut for Liverpool.

- Har Raheem Sterling virkelig latt Liverpool i stikken ved å ønske å forlate klubben, eller er han bare en gutt som vil spille fotball og vinne trofeer? spør Neville retorisk, før han svarer seg selv.

- Det å miste Sterling vil være en gigantisk skuffelse for alle som er knyttet til klubben, men den ubehagelige sannheten er at dette ikke er noe nytt. Bare se på de siste 10-15 årene og tell hvor mange spillere som har forlatt Anfield for å oppnå større ting andre steder. Steve McManaman, Michael Owen, Javier Mascherano, Xabi Alonso, Fernando Torres og Luis Suarez har dratt alle sammen, fortsetter Gary Neville, som sammenligner med sin tidligere klubb Manchester United.

- I den samme perioden kan jeg bare komme på én spiller som har forlatt United mot klubbens og Sir Alex Fergusons vilje, og det var Cristiano Ronaldo.

Ikke stort nok
Der Manchester United i mange år har vært meget flinke til å utnytte de kommersielle mulighetene klubben har, mener Neville at Liverpool først nå i det senere har vist antydning til å tenke som en gigantklubb.

- Liverpool er sammen med United den største og mest suksessrike engelske klubben, og uansett hvor hen du reiser i verden er det disse klubbene som er mest populære. Forskjellen er at mens United i årevis har opptrådt som den store klubben den er, har Liverpool tenkt altfor smått. Selv om de nå har begynt å skjønne potensialet av sitt eget varemerke, henger de flere år etter de største europeiske klubbene, og Sterling-situasjonen er et direkte resultat av dette, påstår Neville, før han avslutter.

- Liverpool er en klubb jeg har enorm respekt for, til tross for min United-fortid, men de kan ikke lenger stå fast i fortiden, slik de fortsatt gjør på flere områder, som for eksempel Anfield-utbyggingen som er for lite, for sent i forhold til andre storklubbers stadionprosjekter. Liverpool kan ikke stå fast i sin egen fortid, de må begynne å tenke stort, sier Neville.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.