RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United-helten kunne ikke engelsk - måtte ha moren til å oversette da van Gaal ringte


STJERNESKUDD: Anthony Martial har hittil vært en av Manchester Uniteds beste spillere.
STJERNESKUDD: Anthony Martial har hittil vært en av Manchester Uniteds beste spillere. Foto: Oli Scarff (Afp)
Sist oppdatert:
Anthony Martial fikk uventet hjelp i sin overgang til Manchester United.

Manchester United betalte over 450 millioner kroner da de sikret seg Anthony Martial fra AS Monaco i sommer. Siden har 19-åringen levert jevnt og trutt med fire mål på syv kamper for «de røde djevlene».

Til tross for dette ble overgangen gjort i tolvte time for både United og Martial. Faktisk ble ting gjort såpass fort at Martial måtte finne hjelp hos sin mor når United mektige nederlender ringte for å snakke.

- Van Gaal ringte meg og snakket med moren min som oversatte. Når jeg kom til Manchester så møtte jeg han, vi snakket lenge og alt ble ordnet fort, forteller Martial til den franske TV-kanalen BFM ifølge den engelske avisa The Guardian.

Tenkte ikke to ganger

Grunnen til at avtalen ble gjort såpass sent i vinduet var at Martial ble fortalt at han ikke var på markedet forteller hovedpersonen selv. Etter å ha sagt nei til Tottenham tidligere på sommeren kunne han rett og slett ikke motstå når Manchester United kom på banen.

- Så fort jeg hørte om tilbudet så nølte jeg ikke et sekund, og avtalen ble gjort raskt. Jeg ville virkelig dit og jeg ville spille i Champions League, forteller Martial.

Kort tid etter sin overgang til engelsk fotball ble Martial også kalt opp til det franske landslaget. Oppmerksomheten og den store overgangssummen til tross, Martial hevder at han tar livet med knusende ro:

- Det plager meg ikke så veldig. Det var mer familien min som holdt på med alt som var skrevet i avisene og det som ble sagt. Jeg ville bare forte meg til Manchester og spille fotball, forteller Martial.

Ikke den nye Henry

Siden overgangen har ikke sammenligningen mellom Martial og den franske legende Thierry Henry stoppet. Selv om de er like på mange måter så prøver Martial å distansere seg fra Henry.

- Jeg vet at han er en fantastisk spiller som er en legende i England. Jeg tror ikke vi har de samme trekkene. Thierry Henry er Thierry Henry. Jeg har fortsatt alt å bevise, sier Martial som også legger til at han er langt unna Arsenal-legendens nivå.

Selv om han har vist seg som en åpenbaring for United allerede denne sesongen så forteller Martial om at han konsentrerer på fotballen og å lære engelsk. Først venter to vennskapskamper for Frankrike mot Armenia og Danmark.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere