Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United hjalp Arsenal

Foto: (foto: scanpix)
Sist oppdatert:
Manchester United holder liv i gullkampen, og ga samtidig verdifull Champions League-hjelp til erkerivalen.

TOTTENHAM-MANCHESTER UNITED 1-2:

United var avhengig av tre poeng mot Spurs for å holde liv i det ørlille håpet om at de skal klare å kapre gullet på Chelseas bekostning. United kom seg igjennom den vanskelige oppgaven borte mot Tottenham med tre poeng, takket være to scoringer av Wayne Rooney i første omgang.

Dobbel Rooney
Men det var ingen lettkjøpt seier, selv om Yong-Pyo Lee kanskje ikke er helt enig i det. Han var vanvittig klønete i forkant av Uniteds andre mål, da han somlet og fomlet vekk ballen til Ji-Sung Park nede i Tottenhams venstre hjørne. Park dyttet ballen inn til en upresset Rooney, som enkelt kunne score sitt andre mål for dagen.

Det første var også av den enkle sorten. Cristiano Ronaldo la inn fra død vinkel, og på bakre stolpe kunne Rooney bare dytte ballen inn i nettmaskene.

Tottenham spilte en god kamp, og var farlig frempå flere ganger, både takket være egne ferdigheter og takket være mye kluss i Uniteds forsvar. Målet Tottenham fikk, kom også på grunn av krøll i Uniteds bakre rekker. Nemanja Vidic skulle klarere en corner med hodet, men headet isteden rett i Rio Ferdinand. Ballen gikk deretter til en upresset Jermaine Jenas, som for åpent mål og fra kloss hold hadde en enkel oppgave med å score.

Seks poeng bak
Tottenham var det førende laget, særlig i 2. omgang, og presset naturlig nok på for å få utlikning. Men nærmere kom de ikke. United hadde også sine farligheter. Ruud van Nistelrooy kom alene med Paul Robinsen i 2. omgang, men ble stanset av en meget god Michale Dawson. Cristiano Ronaldo hadde også en stor sjanse etter hvilen.

Til tross for seieren er United fortsatt ni poeng bak ligaleder Chelsea, som vant 3-0 over Everton mandag ettermiddag. United har seks poeng til gode til Liverpool på 3. plass. De har spilt like mange kamper. Med mandagens seier tok United sin 10. seier på de 11 siste kampene.

Innrømmet flyt
Ryan Giggs innrømmet etter kampen at United var nervøse mot slutten da Spurs jaget utlikning.

- Tottenham spiller bra, så å komme hit og få et bra resultat visste vi ville bli vanskelig. Vi hadde litt flaks, men jeg synes vi fortjente seieren, oppsummerte han, ifølge Sportinglife.

Mandagens tap kom svært ubeleilig for Tottenham, som hadde fire poeng til gode på Arsenal før mandagens runde i kampen om den viktige 4. plassen som gir Champions League-kvalifisering til høsten. Arsenal fikk med andre ord svært verdifull hjelp av sin erkerival nå like før serieslutt.

Spurs-trener Martin Jol var misfornøyd med å tape en kamp der laget skapte såpass mange sjanser.

- Vi spilte våre beste 20 minutter i sesongen og hadde fem eller seks store sjanser. De hadde flaks, og vi skulle ha scoret to eller tre mål. Jeg er skuffet. Nå må vi til Arsenal for å få et resultat, sa han.

Nesten full runde
Arsenal skulle for øvrig også ha spilt mandag, men på grunn av onsdagens Champions League-semifinale mot Villarreal, er oppgjøret mot Manchester City utsatt til 4. mai.

Arsenal og Tottenham møtes for øvrig 22. april.

Her er tabellen

Her kan du følge de øvrige kampene i Premier League mandag.

HTML EMBED

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!