United i rasismetrøbbel

Speider risikerer sparken.

15.01.15 06:01

Ifølge The Guardian har Manchester United-speideren Torben Aakjær blitt midlertidig fratatt alle sine arbeidsoppgaver i klubben, som en følge av rasistiske bilder og meldinger han har lagt ut på sosiale medier.

Avisen får bekreftet fra en talsperson i klubben at United nå vurderer å gi dansken sparken på grunn av meldingene han angivelig har lagt ut.

Det skal ha vært intens møtevirksomhet om dette onsdag kveld.

Rasistisk innhold
Meldingene er blant annet rettet mot religionen Islam. Det er også lagt ut meldinger med støtende innhold mot folk fra Øst-Europa, skriver Guardian.

Blant meldingene som det nå reageres kraftig mot er et bilde av svømmende griser med teksten: «Det er på tide å bruke et hemmelig våpen mot Islam».

I en annen melding skal United-speideren har uttalt seg negativt om såkalte «sigøynere» fra Romania og Bulgaria som kommer over grensen til Danmark.

Aakjær har jobbet i United siden 2011 og har hovedbase i København. Han har tidligere jobbet for den tyske Bundesliga-klubben Hamburg.

Dansken jobber med å finne og finsikte potensielle nyervervinger for den engelske storklubben og er ofte på besøk i klubbens treningsanlegg.

Aakjær har bekreftet at den aktuelle Facebook-kontoen er hans og at noe av det som ligger der er lagt ut av ham, men nekter for at det er ham som har lagt ut alle de rasistiske meldingene som han nå er i trøbbel for. Dansken hevder at profilen hans har blitt hacket av noen som ikke liker ham eller liker United.

Fjernet meldingene
Meldingene skal nå være fjernet, eter at Guardian omtalte saken.

Aakjær skal også ha diskutert den pågående Charlie Hebdo-saken med en venn på Facebook. Der skriver vennen at «Frankrike bør kaste ut resten av den dritten de har i landet». Aakjær sier seg enig i dette utsagnet.

- Jeg er helt enig. Jeg håper at andre land, som vårt kjære Danmark, følger dette eksemplet, svarer speideren på utspillet til Facebook-vennen.

Disse kommentarene bekrefter dansken at er hans egen mening. Dansken må nå forklare dette og flere andre meldinger overfor ledelsen i United.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.