RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: ANDREW YATES/SCANPIX

United jager historisk seier

Sist oppdatert:
Manchester United har aldri tidligere snudd tap til seier i mesterligaen. Like vanskelig historie venter Chelsea. Se våre CL-tips her.

Statistikken er nemlig klar. Når Manchester United har tapt første kamp i Champions League-sluttspillet, har de alltid blitt slått ut. Det har skjedd fem ganger de siste 11 sesongene.

Det lover ikke godt før returkampen mot Roma. Italienerne har med seg 2-1 etter den første kampen i Italia.

- Kjempesjanse
Alex Ferguson bryr seg, som andre trenere, uansett fint lite om negativ statistikk.

- Vi har en kjempesjanse til å avansere, sier han.

Og understreker at han ikke mener at Uniteds to strake tap, mot Roma og Portsmouth, betyr at laget er i dårlig form.

- Historien vår har alltid vist at vi kommer tilbake. Og at vi kommer tilbake sterkt. Alle taper en gang i blant, men det er hvordan man da reagerer som viser hvor godt et lag er, sier han.

Skadeproblemer
Manchester United må klare seg uten Louis Saha, Gary Neville, Nemanja Vidic, Mikael Silvestre, Patrice Evra og Paul Scholes, mens Roma mangler suspenderte Simone Perrotta. Laget styrkes imidlertid ved at David Pizzaro er klar igjen etter å ha vært suspendert i den første kampen.

Romas største stjerner hvilte for øvrig da Catania ble slått i serien i helga. Det betyr at italienerne muligens stiller mer uthvilte enn engelskmennene.

Tar man med at Roma har en voldsom kontringsstyrke, så tror Nettavisen at Manchester United får en tøff jobb tirsdag. Lyon klarte 0-0 i Roma i forrige runde, men røk ut etter å ha blitt kontret i senk av italienerne i returkampen i Frankrike.

Med 2-1 i sekken fra første kamp, Romas kontringsstyrke og Manchester Uniteds skadeproblemer, tror Nettavisen at Roma avanserer.

Tips: Manchester United – Roma 1-2

Valencia - Chelsea
(Første kamp 1-1)
Valencia må klare seg uten suspenderte Carlos Marchena og David Navarro, samt skadde Vicente Rodriguez i storkampen i Spania.

De gode nyhetene for spanierne er imidlertid at Fernando Morientes er tilbake. Han har nå fire treningsøkter bak seg etter sin skulderskade.

Chelsea styrkes ved at Michael Essien er tilbake.

Historien taler til Valencias fordel. De har møtt engelske lag 11 ganger på hjemmebane, og står fortsatt uten tap. Denne sesongen har de også levert varene på hjemmebane. De vant i kvalifiseringen, vant alle tre kampene i gruppespillet, og holdt Inter til 0-0 da det var alt de trengte i 8. delsfinalen.

Nettavisen tror imidlertid at Chelsea er laget som kan knuse den solide statistikken. Formen er god, alle stjernene er på plass og Jose Mourinho har tidligere vist at har den taktiske klokskapen som får laget til å prestere også i vanskelige bortekamper i Europa.

Tips: Valencia – Chelsea 0-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere