*Nettavisen* Sport.

United kan velte Liverpools titteldrøm

Bare Luis Suárez har scoret oftere enn Daniel Sturridge denne sesongen. Scorer han igjen på søndag?

Bare Luis Suárez har scoret oftere enn Daniel Sturridge denne sesongen. Scorer han igjen på søndag? Foto: Mike Egerton (Pa Photos)

Da Liverpool vant ligaen for 18. og hittil siste gang i 1990 sto Manchester United kun med sju ligatitler. 24 år senere står United med 20.

Gigantene i engelsk fotball møtes på Old Trafford søndag i et av verdens mest rivaliserende oppgjør. Serietoer Liverpool øyner sitt første gull siden storhetstiden med John Barnes og Ian Rush. Sju poeng, og én kamp mindre spilt, skiller opp til lederlaget Chelsea.

For Manchester United handler det om skadebegrensning i en heller traurig sesong. Bare 6 av 13 hjemmekamper er vunnet denne sesongen. Med 48 poeng og sjetteplass ser det vanskelig ut å bli blant de fire beste lagene. Firer Manchester City står med 57 poeng og har spilt to kamper mindre enn byrivalen. Nå kan United i det minste ødelegge for 80-tallets lag i engelsk fotball.

– Liverpool har vært strålende denne sesongen. Det er nok det offensive spillet deres som har imponert mest. Suárez og Sturridge er toppscorere i Premier League. De har dannet et flott partnerskap, men de har også spillere som Sterling, Henderson og Gerrard i god form, sier United-angriper Wayne Rooney til Daily Mirror.

Fantastiske fans

Han håper hjemmefansen skal være med å bikke kampen til hjemmelagets fordel søndag.

– Det er ingen tvil om at dette er en av de største rivalkampene i verden. Det er to store klubber som i årevis har kjempet mot hverandre. Begge har opplevd suksess. Byene ligger nær hverandre og klubbene har mange fantastiske fans, sier Rooney.

– Det gir laget et voldsomt løft når fansen støtter oss høylytt. Jeg er sikker på at de vil gjøre det søndag også, håper Rooney.

Ingen scorer mer i Premier League enn Liverpool (73), men Brendan Rodgers lag har vist seg sårbare bakover (35). Manchester United har kun scoret 46 mål denne sesongen.

Storkamper i kø

Liverpool-stjernen Daniel Sturridge forsøker å skyve forventninger over på de andre topplagene i gullstriden.

– Jeg vil ikke si at vi er favoritter til å vinne. Det er andre lag som er større favoritter. Vi tenker ikke på seriegull, men hele tiden kun på neste kamp, sier Sturridge.

Han har scoret 18 ligamål. Bare makkeren Luis Suárez har flere med 24. For United har Rooney og Robin van Persie vært farligst med elleve mål hver.

– Nå har vi store kamper foran oss. Vi har Manchester United borte og hjemmekamper mot Chelsea, Manchester City og Tottenham. Men vi må heller ikke glemme at vi har seks kamper til, som alle vil være vanskelige. Hver eneste kamp blir som en cupfinale, sier Sturridge til The Guardian.

– For meg står Chelsea og Manchester City, dersom de vinner hengekampene sine, som favorittene, påpeker goalgetteren før helgens storkamp. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.