Gå til sidens hovedinnhold

- United kan vinne alt

Nigel Clough tror United kan vinne alle titler i år.

DERBY - MANCHESTER UNITED 1-4:

Rått parti. Så enkelt kan FA-cupoppgjøret mellom Derby og Manchester United oppsummeres.

For det var aldri noen tvil om hvor seieren ville havne, og ikke engang det faktum at Cristiano Ronaldo fikk annullert en scoring hjalp Derby med annet enn å begrense tapet mot et United som sliter med skader.

- Vi har tydeligvis en god spillerstall, oppsummerte Ryan Giggs til ITV. Veteranen sikter til at mange av de store stjernene glimret med sitt fravær.

Spyttet?
Det er imidlertid ikke sportslige prestasjoner, men en heftig spyttklyse fra Ronaldo i retning Robbie Savage som trolig vil bli mest diskutert i etterkant av kampen.

Ifølge Guardian oppsto episoden etter bare fem minutter. Ronaldo var ikke blid etter at han følte seg snytt for et frispark, og da Savage prøvde å dra ham opp, svarte portugiseren med å spytte. Kranglingen de to imellom fortsatte gjennom kampen.

Hendelsen ble fanget opp av fotografene, og en mektig upopulær Ronaldo ble buet ut av hjemmepublikummet da han ble byttet ut.

Robbie Savage benekter likevel at noe spesielt skjedde.

- Ingenting skjedde, og jeg har ingen problemer med Ronaldo, sier Savage til The Sun .

United-dominans fra start
United tok kommandoen fra start, og selv om de store sjansene uteble i begynnelsen, luktet det etter hvert scoring for bortelaget. Før uttellingen kom hadde imidlertid Derby spilt seg litt mer inn i kampen, og etter 25 minutters spill ropte vertene på straffe, etter at Rio Ferdinand skulle ha sparket ned Rob Hulse. Ferdinand raste derimot over det han mente var filming fra Hulses side. Straffe ble det uansett ikke blåst.

I stedet var det Nani som fire minutter senere kunne dundre ballen i mål fra omtrent 16 meters hold. Knappe timinuttet senere var det bare dommeren som sto i veien for en dobling av ledelsen.

- Fikk forklaring
Ronaldo ble spilt fri på midten, stormet mot mål og gjorde ingen feil da han satte ballen i nettet. Trodde han. For linjemannen hadde ikke vinket for offside. Den avgjørelsen overprøvde derimot hoveddommeren, noe som førte til en meget misfornøyd Sir Alex Ferguson på sidelinja.

- Jeg fikk en forklaring på annulleringen, men jeg er ikke sikker på om jeg godtar den, sa Ferguson etter kampen.

Den målkåte portugiseren fikk likevel tegnet seg på scoringslista.

Men før den tid var det i stedet Darren Gibson som kunne sende de røde djevlene opp i 2-0-ledelse til pause.

Ronaldo scoret
Bare tre minutter etter hvilen fikk imidlertid Ronaldo sin revansje. Han fikk starte helt alene på en corner, og kunne i ro og mak heade ballen i mål. Mål satte fart i United, som var svært nære 4-0.

I stedet kunne Miles Addison blåse nytt håp i Derbys FA-cupdrøm. Men etter 1-3 ble det ikke flere scoringer for hjemmelaget, mens Uniteds Danny Welbeck i stedet kunne legge på til 4-1.

Hjemmepublikummet måtte innse at det ikke blir flere FA-cupkamper på Pride Park denne sesongen.

Kan vinne alt
Derby-manager Nigel Clough er så imponert over Sir Alex Fergusons mannskap at han tror United kan gå hen og vinne alle turneringer i år.

- Det er fullt mulig at de kan vinne alt i år. Hvis noen kommer til å gjøre det, blir det United, sier Clough til Daily Mail .

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke)

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?