RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

United knust - av mannen de selv hentet til England

Foto: AP/Scanpix
Sist oppdatert:
Tirsdag fikk de røde angre på at de hentet Jonathan Spector til England.

WEST HAM - MANCHESTER UNITED 4-0:

Nåværende West Ham-spiller Jonathan Spector ble oppdaget av Manchester United-speider Jimmy Ryan under en turnering med det amerikanske U17-landslaget kalt Milk Cup i 2003.

Ryan hadde opprinnelig reist for å kikke på noen helt andre, men på grunn av skader på flere forsvarsspillere fikk Spector sjansen i kampen, og imponerte den utsendte fra Old Trafford.

Siden 24-åringen også hadde tysk pass, tok det ikke veldig lang tid før han var å finne i den engelske industribyen.

Og Spector har så absolutt idrett i blodet. Bestefaren Art Spector var nemlig basketballspiller i NBA, og var den første signeringen som klubben Boston Celtics noensinne gjorde, tilbake i 1946.

Barnebarnets karriere i Manchester United ble imidlertid aldri det helt store, og han fikk bare med seg åtte kamper i rødt, før han forsvant til West Ham for rundt 5 millioner kroner i 2006.

Scoret to mot United
Tirsdag sa han takk for sist til gamleklubben. I løpet av første omgang i ligacupkampen mot nettopp United scoret han to ganger fra sin midtbaneposisjon, og kunne fort fått et tredje mål.

For allerede etter et drøyt kvarter var 24-åringen sist på en ball som fant nettet. Victor Obinna fyrte av fra distanse, og ballen gikk via en offsideplassert Spector og i nettet. West Ham-spillerne jublet, før de så at assistenten hadde flagget oppe.

Det skulle likevel ikke gå lenge før West Ham fikk sin revansje. Og denne gangen ga det også tellende resultat. En crossball fra Obinna fant hodet til Spector og dermed sto det 1-0 i London.

Målet kom etter 22 minutter, og det skulle bare gå 15 minutter til før samme mann fikk sitt andre. Nok en gang skapte Victor Obinna kaos i United-forsvaret, samtidig som Spector fullførte sitt løp bakfra. Det fikk han betaling for og dunket inn 2-0.

Det var United som startet første omgang best på Upton Park, og gjestene fikk både tid og rom. Bare en god Robert Green forhindret at Gabriel Obertan sendte bortelaget i føringen tidlig.

Men etter hvert falt altså trykket til et forholdsvis rutinert United-lag - med folk som Anderson, Ryan Giggs, Darren Fletcher, og Jonny Evans på banen - og West Ham tok altså over kontrollen.

Cole punkterte kampen
Det så stygt ut for Manchester United og Sir Alex Ferguson, som ikke hadde tapt på 29 strake kamper i alle turneringer, og det skulle ikke bli spesielt mye bedre etter pausen heller.

For ti minutter etter sidebytte slo Carlton Cole til. Victor Obinna var på ny sentral da han slo inn fra venstresiden, og Cole kom seg foran sin mann og satte inn sitt 50. mål i karrieren.

Forsvarsspillet til United var imidlertid ikke overbevisende.

Men den som trodde West Ham nå skulle legge seg bakpå og kontrollere dette inn, tok feil. Drøy ti minutter senere ble suksessoppskriften Obinna og Cole brukt igjen, og det sto 4-0!

Dermed ble det en gedigen opptur for Premier Leagues bunnlag, mens United måtte tåle et tap. Det er vel få i Manchester-leieren som gråter på grunn av dette, siden klubben uansett ønsker å holde fokus på litt andre ting enn ligacupen denne sesongen, men et 4-0-tap svir nok likevel en smule for Sir Alex og hans seiersvante menn.

I tirsdagens andre ligacupkamp mellom Arsenal og Wigan vant førstnevnte 2-0 hjemme på The Emirates. Wigans Antolin Alcaraz satte ballen i eget mål etter 42 minutters spill, mens Nicklas Bendtner la på til 2-0 i det 65. minutt.

Dette betyr altså at både West Ham og Arsenal er klare for semifinale i cupen. Birmingham mot Aston Villa og Ipswich mot WBA gjør opp om de øvrige to semifinaleplassene onsdag kveld.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere