United-legende: - Moyes er utvilsomt riktig mann

FÅR STØTTE: En hardt presset David Moyes får støtte av klubblegende sir Bobby Charlton.

FÅR STØTTE: En hardt presset David Moyes får støtte av klubblegende sir Bobby Charlton. Foto: Paul Ellis (Afp)

Den utskjelte manageren får støtte.

David Moyes' første sesong som manager i Manchester United har ikke blitt helt slik som fansen hadde håpet på. Moyes ble håndplukket av sir Alex Ferguson til å overta jobben i klubben, men resultatene har uteblitt.

Med ti serierunder igjen er United ute av gullkampen og kan fort også havne utenfor topp fire, som betyr at det ikke blir Champions League-spill.

Kritikken mot Moyes har tidvis vært hard og spesielt etter 3-0-tapet for Liverpool begynte det å renne over for mange av klubbens supportere.

- Riktig mann
Selv har imidlertid Moyes tatt det hele med ro og mye tyder på at han fortsatt ha tillit både i styret og blant eierne. En av de aller største legendene i Manchester United, sir Bobby Charlton, tror også Moyes kan føle seg trygg.

76-åringen er helt enig i at United rett og slett har vært dårlige denne sesongen, men stoler på at Moyes er mannen som kan få skikk på laget.

- Selv om det har gått dårlig, betyr ikke det at vi skal snu opp ned på alt. Jeg er helt sikker på at vi har valgt riktig mann som manager, sier han til BBC.

United ligger per dags dato 11 poeng bak Arsenal som innehar den viktige fjerdeplassen og kan kappe innpå med seier over erkerival Manchester City.

Tapte 4-1
De siste kampene har vært positive for United og møtene med Olympiakos i Champions League og West Ham i Premier League var begge oppturer.

Nå håper Charlton at de røde fra Old Trafford kan få hevn mot den lyseblå rivalen. Da lagene møttes tidligere i sesongen vant City med hele 4-1.

- Vi gjør alt vi kan for å vinne den kampen, sier han.

- Skulle vi klare det, ville det vært en enorm prestasjon, siden vi har fått mye kritikk den siste tiden. Jeg tviler aldri på Manchester United, sier 76-åringen.

Møtet mellom rivalene kan du følge i Nettavisens livesenter fra 20.45.


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.