RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: PHIL NOBLE (Reuters)

United og City vil kjøpe Torres

Sist oppdatert:
I Manchester vil både røde og blå dra veksler på krisen i Liverpool.

I Liverpool er det både sportslig, økonomisk og administrativ krise. Klubben ligger på nedrykk, gjeldsbyrden tynger og de amerikanske eierne er låst i en konflikt med resten av styret om klubben skal selges til amerikanske New England Sports Ventures.

Og som vanlig når et bytte ligger for døden, kommer gribbene. Denne gang i form av erkerival Manchester United og deres byrival Manchester City.

Manchester Evening News skriver mandag at begge Manchester-klubbene ønsker å hente Liverpools stjernespiss Fernando Torres for rundt 40 millioner pund - rundt 380 millioner kroner. Managerne Alex Ferguson og Roberto Mancini skal begge være store beundrere av den spanske landslagsspissen.

Har penger tross tap
Manchester United rapporterte forrige uke inn rekordtap for forrige finansår på rundt 800 millioner kroner, men direktør David Gill insisterer på at klubben kan kjempe med de rikeste på overgangsmarkedet. Klubben skal ha 165 millioner pund på bok som Alex Ferguson kan forsyne seg av når han ser en spiller han ønsker seg.

Men selv om Ferguson trolig kan lokke med Mesterliga-spill neste år, noe neppe Liverpool kan, blir det en tøff kamp for å hente erkerivalens stjernespiller. Liverpool vil nok gjøre alt de kan for å hindre at Torres ender i nettopp United.

Og her kommer Manchester City og den steinrike eieren med spanderbuksene, Sheikh Mansour, inn i bildet. Manchester Evening News tror at Liverpool vil godkjenne et slag til nesten enhver annen klubb, muligens med unntak for Everton, for å hindre at Torres ender på Old Trafford.

Salget opp for retten
Liverpool ble forrige uke vedtatt solgt til amerikanske NESV, men eierne hevder at vedtaket i styret ikke ble gjort på lovlig vis.

I løpet av mandag vil Liverpool få vite når den krangelen skal opp for rettssystemet, noe som kan skje allerede tirsdag.

Dersom salget stanses risikerer Liverpool å bli satt under administrasjon - noe som igjen vil kunne bety et fratrekk på ni poeng.

Mer om det her: - Poengstraff vil stoppe oppkjøpetMest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere