RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Montasje/EPA/REUTERS/SCANPIX

United og Liverpool vil legge hatet til side

Sist oppdatert:
- Dette viser hvor alvorlig det er, sier norsk supporterleder til Nettavisen.

Manchester United- og Liverpool-supportere planlegger å gå sammen i en felles protest mot klubbenes amerikanske eiere når de to erkerivalene møtes til dyst på Old Trafford i mars.

Ifølge Manchester Evening News har en slik allianse vært helt utenkelig tidligere, men på grunn av den ustabile eiersituasjonen i begge klubber, skal fansen nå vurdere å legge hatet til side.

Plakater og felles rop
Manchester-avisen skriver at samtaler mellom sentrale supportergrupper allerede har funnet sted, og at målet skal være en felles protest fra begge sider under det viktige oppgjøret.

Det er ventet at protesten vil foregå inne på stadion. På grunn av frykt for at enkelte supportere ikke klarer å glemme klubbenes rivalisering, er det utelukket med en felles protestmarsj.

Begge klubbers supportere vil i stedet bli oppfordret til å delta i felles rop, og stille med protestbannere i protest mot eierne

- Positivt tiltak
Selv om ingen ting så langt skal være avklart i forhold til en felles protest, så er formann i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller, positivt til et slikt initiativ.

- Jeg synes det er positivt. Begge klubber har eiere som ikke har noe å bidra med. Slik sett er Liverpool og United i samme båt, begge klubbene sliter med gjeld, sier han til Nettavisen.

- Dette er en anledning til å vise at vi ikke setter pris på eierne, og det viser også hvor alvorlig situasjonen er når to så rivaliserende supportergrupper ønsker å stå sammen.

Avviser samtaler
En av de mest sentrale supportergruppene til Liverpool, «Spirit of Shankly», avviser imidlertid at det har blitt innledet samtaler om en felles protest mellom de to klubbene.

- Mens organisasjonen erkjenner at det kan være felles problemer i klubbene, kan vi bekrefte at det ikke har vært noen samtaler mellom organisasjonen og supportergrupper fra Manchester United, opplyser de i en pressemelding.

Møller mener at skepsisen til en slik felles protest kan ha noe å gjøre med at den eventuelt vil foregå på bortebane, der Liverpool-supporterne vil være i klart mindretall.

- Supportergruppen «Spirit of Shankly» har flere ganger markert misnøye med eierne. Men bortebane er litt annerledes. Det er bare et fåtall Liverpool-supportere til stede der, sier Møller.

Liverpool eies av den amerikanske duoen Tom Hicks og George Gillett, mens Manchester United eies av Malcolm Glazer og den såkalte Glazer-familien. Etter at amerikanerne inntok eierskap i klubbene har de blitt påført enorme summer i gjeld, noe som har ført til en usikker framtid for begge lag, noe som igjen har satt fansens sinner i kok.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere