*Nettavisen* Sport.

United scoret fem

Foto: (Reuters/Scanpix)

Men rivalene Manchester City og Arsenal vant også. Les om Premier League her. Rooney herjet: Kan han bli toppscorer? Arsenal: Serieleder etter 10-2 Full pott: Men City sløste seg til seier Les også: Premier League-spiller knivstukket

22.08.09 20:19

Her kan du se utviklingen i Premier League-kampene fra minutt til minutt.

Manchester United slo voldsomt tilbake etter midtuketapet mot Burnley. Wigan holdt riktignok nullen i en snau time, men så var det også helt slutt. United banket inn fem mål den siste halvtimen, og Alex Ferguson fikk alt han ønsket seg.

Wayne Rooney scoret to, Dimitar Berbatov scoret også, og da innbytter Michael Owen scoret sitt første tellende mål, da kunne det vel ikke bli bedre? Jo da, på overtid satte Nani inn 5-0 ved å banke et frispark rett i mål.

Les saken her:Kan Rooney bli toppscorer?

Fantastisk start
United står da med seks poeng, men det er Arsenal som er serieleder med like mange poeng. Og én kamp til gode. Neste uke møtes de to topplagene i Manchester, men London-laget reiser dit med en masse selvtillit. Everton ble feid av banen forrige uke. Celtic ble klart slått i Mesterliga-kvalifiseringen i midtuka, og lørdag ble Portsmouth effektivt slått med 4-1.

Abou Diaby scoret de to første, før William Gallas og Aaron Ramsey fullførte etter hvilen.

Les saken:Serieleder etter 10-2

Marginer imot
Portsmouth ligger dermed sist i Premier League, men Morten Gamst Pedersen og Blackburn har også fått en fryktelig start. De fortjente poeng i seriestarten mot Manchester City, men tapte. Lørdag tok de ledelsen borte mot Sunderland, og var lenge best. Storvokste Kenwyne Jones snudde imidlertid kampen med to mål for hjemmelaget.

Dermed står Gamsten uten poeng så langt, og for å gjøre alt verre ble også Ryan Nelsen og Franco di Santo skadet.

Større sak om Kenwyne Jones:- Jeg var klar til å bli soldat
(skrevet før sesongstart)

Full pott
Det gjør ikke storsatsende Manchester City. Lørdag startet de med hele stjernegalleriet. Det betyr Carlos Tevez, Robinho og Emmanuel Adebayor fra start av, og med nye Gareth Barry på midtbanen. Motstander Wolverhampton skapte riktignok et par gigantiske sjanser, men Mark Hughes har hatt flaksen og keeper Shay Given på sin side. Det har gitt full pott på to kamper.

Les saken:City sløste seg til seier

Lørdag scoret Adebayor sitt andre mål på to kamper i 1-0-seieren mot Wolves. Og selv om Wolves hadde et par enorme sjanser, så kan de ikke klage på at City stakk av med poengene.

Ellers sikret Birmingham, Hull og Stoke seg viktige poeng. Birmingham, som slo Portsmouth 1-0 etter en scoring på overtid i midtuka, spilte 0-0 hjemme mot Stoke, og etterpå ble det klart at Peter Reid er på vei tilbake til Premier League. Denne gangen som assistentmanager i Stoke.

Mens Hull, som tapte sine to første kamper, stakk av med tre poeng i hjemmekampen mot Bolton. AKamel Ghilas fra Algerie, som ble hentet fra Celta Vigo før sesongen, ble matchvinner, men de tre poengene satt langt inne. Bolton hadde en rekke sjanser, flere i siste minutt, men mislyktes i å overliste Boaz Myhill i Hull-buret.

Det var samtidig Hulls første seier på 12 kamper i Premier League, og den første hjemmeseieren siden desember i fjor.

- Hvis man har 18 skuddforsøk uten å score, så trenger man ikke klø seg i hodet. Da vet man hvorfor man ikke vinner, sier Bolton-manager Gary Megson.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.