*Nettavisen* Sport.

United-sjefens tale vekker oppsikt: - Jeg får ikke sove etter dette

STJAL SHOWET: Louis van Gaal bød på seg selv. Her sammen med David de Gea. Foto: John Peters (Getty Images)

Louis van Gaal stjal showet under klubbens årlige prisutdeling.

Der entret Manchester United-manageren scenen foran spillere, fans og United-ansatte og ga samtlige i lokalet bakoversveis med en tale som sent vil ble glemt.

- Jeg får ikke sove, jeg ligger bare og tenker på denne LVG-talen. Hvis noen har den komplette talen, send den til meg, jeg elsker den mannen, skriver Liverpool-ikonet Jamie Carragher på Twitter.

- Kanskje de morsomste 20 minuttene jeg noensinne har opplevd, mener Gary Neville.

Støtter de meg?

Nederlenderen innledet det hele med en følelsesladet sekvens om sin vanskelige start som United-manager.

- Når man åpner sesongen med 13 poeng på ti kamper, og er manager for en verdenskjent klubb, er man ikke særlig elsket av supporterne. Vi hadde hjemmekamp, men da jeg ankom stadion begynte fansen å klappe. Jeg tenkte, hvordan er det mulig at de støtter meg? spurte van Gaal.

Han fortalte videre om en episode i United-garderoben der kaptein Wayne Rooney tok ordet og oppildnet spillerne til å sette seg et mål om å kapre andreplassen i Premier League. På det tidspunktet hadde United bare 50 poeng, og en lite optimistisk United-sjef svarte Rooney med ironi:

- Da sa jeg: Ja! Vi går for det, lo van Gaal.

- Men så vant vi seks kamper på rad, før vi dro til London for å spille mot Chelsea. Husker dere den kampen? Hvem var det beste laget? Vi tapte kampen, men vi hadde 80 prosent ballbesittelse og skapte ti sjanser. De skapte tre. De hadde tre sjanser og vant kampen! Hadde vi vunnet der, kunne vi vunnet (ligaen), for etter den kampen tapte vi tre på rad, sa United-sjefen.

Hello, hello

Så gikk han av scenen til stor applaus, før han igjen returnerte og tok ordet på nytt.

- Jeg vil si noe. Hallo, hallo, gi oppmerksomheten til manageren, sa van Gaal.

- Ryan Giggs sa til meg, og han har alltid rett, men denne gangen hadde han ekstra mye rett. Dere er verdens beste fans, men i kveld ble jeg litt skuffet over dere, og jeg skal fortelle hvorfor. I kveld har jeg sett en kvinne som har spilt fantastisk på saksofon. Gi henne en applaus! oppildnet van Gaal, med klar henvisning til den manglende applausen da kvinnen hadde opptrådt tidligere på kvelden.

Her kan du se talen i sin helhet:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.